UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 22nd, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 8 “learn quran”

 

 

learn quran at eaalim.com


 

The Details of Makkah and Hajj:

 

Q 1: Where do they say their niyyah [intention] ?

 

ans :  They say it at their place of residence .

——————————–

 

 

 

Q 2: Why do they  say aniyah at this place ?

 

ans: To perform Hajj.

——————————–

 

 

 

Q 3: Is there a need for them to go to the miqaat?

 

ans : No, there isn’t

——————————–

 

 

 

Q 4: What do the pilgrims change ?

 

ans : They change into Ihram clothing .

——————————–

 

 

 

Q  5: Where do they proceed ?

 

ans :They proceed to Mina.

——————————–

 

 

 

Q 6: When  do they proceed  ?

 

ans : Soon after the Fajr prayer .

——————————–

 

 

 

 

Q 7: Where and when the Mislims travel ?

 

They travel to Mina on the 8th day of Dhul-Hijjah.

——————————–

 

 

 

Q 8: How far is Mina from Makkah ? 

 

ans; It’s about 8 kilometres from Makkah

——————————–

 

 

 

Q 9:  Where do they spend the night ? 

 

ans : They spend it in Mina. 

——————————–

 

 

 

Q 10: Where do the pilgrims travel on the next day (9th of Dhul- Hijjah)? 

 

ans  : They travel to the plain of Arafah. 

——————————–

 

 

 

Q 11: How far is it from Mina?

 

ans  : It’s about 22 kilometers from Makkah.

——————————–

 

 

 

Q 12: How long do they halt there?

 

ans : They halt there for the day in this plain .

——————————–

 

 

 

Q  13: What do they do ?

 

ans :   They pray to Allah.

——————————–

 

 

 

Q 14: What do the pilgrims ask for ?

 

ans :  They ask for forgiveness.

——————————–

 

 

 

Q 15:  How do you describe this experience ?

 

ans :  It’s a moving experience  to join together.

——————————–

 

 


learn quran at eaalim.com


 

Q 16: How many pilgrims gather in the same place ?

 

ans :  As many as three million.

——————————–

 

 

 

Q 17: Which  purpose do they gather for?

 

ans :  Worshipping Allah.

——————————–

 

 

 

Q 18: What does this gathering remind the pilgrims of ? 

 

ans : It reminds them of the day when everyone will be brought before Allh for judgement .

——————————–

 

 

 

Q 19: Where do the pilgrims travel at sunset ?

 

ans  : They move to Mzdalifa .

——————————–

 

 

 

Q 20: Where is it located ?

 

ans : It’s located midway between Arafah and Mina .

——————————–

 

 

 

Q 21: Where do the pilgrims spend the night ?

 

ans   : They spend it there.

——————————–

 

 

 

Q 22: What are the prayers they combine?

 

=the prayers that are shortened and performed successively?( متتابعا)

ans  : They combine the Maghrib and Isha prayers together. 

——————————–

 

 

 

Q 23: How many rak’ahs do they shorten the Isha prayer ? 

 

ans : They shorten it into two rak’ahs .

——————————–

 

 

 

Q 24: Where do they offer the Fajr ?

 

ans  : They offer it there too.

——————————–

 

 

 

Q 25: what do they collect ?

 

ans  : They collect pebbles to get ready for the next day when they reach Mina to do stonage to  the posts representing Lucifer.

——————————–

 

 

 

Q 26: How many pillar stones are there in Mina?

 

ans  : There are three pillars. 

——————————–

 

 

 

Q 27: What do they call?

 

ans : They call the jamarat. 

——————————–

 

 

 

Q 28: Where is the jamarat ? 

 

ans : Within a few hundred feet of one another.

——————————–

 

 

 

Q 29: What do they remind Muslims of?

 

ans  : They remind them that it was here that the devil hopelessly tried to tempt Ibraaheem [PBUH]. 

——————————–

 

 

 

Q 30: Why did the devil try to do so ?

 

ans  : To prevent Ibraaheem [PBUH]from performing the sacrifice of Allah. 

——————————–

 

 


learn quran at eaalim.com


 

Q 31: What do the pilgrims pelt the Aqabah?

 

ans  :They stone it with pebbles.

——————————–

 

 

 

Q 32:Where have they collected the pebbles?

 

ans : They have collected them from Muzdalifah. 

——————————–

 

 

 

Q 33: What does this action show?

 

ans : It shows that it wasn’t only Ibraaheem [PBUH] and Ismaa’eel [PBUH] who had to reject shaytan.

——————————–

 

 

 

Q 34: Has everyone had to struggle against evil? 

 

ans  : Yes, He has .

——————————–

 

 

 

Q 35: What do the pilgrims do after stoning the jamarat ?

 

ans  : many of them sacrifice an animal .

——————————–

 

 

 

Q 36: Why do they sacrifice an animal ?

 

ans  : In memory of prophet’s Ibraheem’s sacrifice of  a ram instead of his son Ismaa’eel. 

——————————–

 

 

 

Q 37: What are the pilgrims doing now? 

 

ans  : Now ,they are having a hair cut  or have their heads shaven . 

——————————–

 

 

 

Q 38: Where do they proceed? 

 

ans : They proceed to Makkah. 

——————————–

 

 

 

Q 39: Why do they proceed there to perform tawaf al- ifadah and the sa’ee?

——————————–

 

 

 

Q 40:How long do the pilgrims stay in Mina?

 

ans  : They stay for another two or three days. 

——————————–

 

 

 

Q 41: Why do they stay there?

 

ans  : To pray ,stone the jamarat pillars and remember Allah .

——————————–

 

 

 

Q 42: Where do the large numbers of pilgrims go at the end of Hajj ?

 

ans : They go to Madinah.

——————————–

 

 

 

Q 43: Why do they go ? 

 

ans:To visit the prophet’s Mosque : Al-Masjid an- Nabawee.

——————————–

 

 

 

Q 44: What did prophet Ibraaheem dream one night? 

 

ans: He dreamt that He sacrificed his son Ismaa’eel[PBUH]. 

——————————–

 

 

 

Q 45: Did His dream come true?

 

ans: Yes, it did.

——————————–

 

 


learn quran at eaalim.com


Q 46: What did Ibraaheem [PbUH]  decide to do ?

 

ans: He decided to carry out what Allah had commanded him to do.

——————————–

 

 

 

Q 47: What did Ibraaheem [PBUH] ask Ismaa’eel [PBUH]?

 

ans : He said : My son ,I saw  in a dream that I must sacrifice you ,what do you think? 

-Ismaa’eel [PBUH] replied ,’ do as you are ordered’ . 

——————————–

 

 

 

Q 48: What did Ibraaheem do when he reached Mina? 

 

ans  : He got ready for the sacrifice of Ismaa;eel [PBUH].

——————————–

 

 

 

Q 49: What did Ismaa’eel  [PBUH] do?

 

ans  : He lay down on the ground . 

——————————–

 

 

 

Q 50: What did Ibraaheem [PBUH] do with the knife? 

 

ans  : He put it to Ismaa’eel.

——————————–

 

 


 

POST COMMENTARY

The All- Knowing Allah knows well what harm and what benefits His creatures, especially humans. So Allah has set the lawful, halal foods and drinks. Also, Allah has set the unlawful, haram, foods and drinks. Nevertheless, the overall rule is that : all the harmful things are unlawful, haram; and all the useful things are lawful, halal. But there are certain things which are known to be unlawful, haram. They are wine, pork, blood, bacon and many other foods and drinks. Likewise, all the rest of foods and drinks are considered lawful, halal for Muslims. This goes along with the other Islamic legislations for prayer. Prayer was accurately described and practised by the prophet to all Muslims to follow his Sunnah. Prayer starts with ablution, which is the preparatory wash for the prayer. Muslims direct their faces towards the Kaba. They start their prayer by saying :  Allahu Akbar, which means Allah is greater than everything.


learn quran at eaalim.com

See part 9 here=>https://www.eaalim.com/download/worship-part-9/


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x