UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 6 “online quran classes”

 

 

online quran classes at eaalim.com

———————————————————————————————————————–

 

Suhoor and Iftar:

 

Q 1: What’s the meal taken at the time of breaking the fast call?

 

ans : It’s called Iftar.

——————————–

 

 

 

Q 2 :How  should breaking the fast be?

 

ans : It should be light. 

——————————–

 

 

 

Q 3: What does it consist of ?

 

ans : It consists of a few dates and water or any other fruit

——————————–

 

 

 

Q 4: When should a Muslim take Iftar?

 

ans : He should take it before performing the Maghrib prayer.

——————————–

 

 

 

Q 5: Can a Muslim have any other heavy meal?

 

ans : Yes, He can .

——————————–

 

 

 

Q 6: When can He have it ?

 

ans : After the Maghrib prayer.

——————————–

 

 

 

Q 7:Can a Muslim have any other heavy meal? 

 

ans  : Yes, He can .

——————————–

 

 

The Taraweeh Prayer:

 

Q 8: Is it strongly recommended to offer the Taraweeh Prayers?

 

ans :Yes. it is.

——————————–

 

 

 

Q 9:  What do you say for breaking the fast?

 

ans : I say : Thirst has gone ,the veins are moistened and the reward is confirmed InshaAllah.

——————————–

 

 

 

Q 10:Why is the Islamic year  eleven days shorter than the year based on the movements of the Sun?

 

ans : Because it is based on the movements of the Moon.

——————————–

 

 

Eidul Fitr:

 

Q 11: What is the end of Ramadan marked by?

 

ans : It is marked by a festival

——————————–

 

 

 

Q 12: What is it called?

 

ans  : it is called Eed -ul- Fitr.

——————————–

 

 

 

Q 13: What does it mean ?

 

ans  : It means the festival of breaking  the fast.

——————————–

 

 

 

Q 14: Is it a day of celebration? 

 

ans  :  Yes, it is 

——————————–

 

 

 

Q 15: When is Eid-ul-Fitr celebrated?

 

ans : It’s celebrated on the first day of the month of Shawwal.

——————————–

 

 


online quran classes at eaalim.com


 

Q 16: What is the first day of the month of Shawwal?

 

ans  : It is time for thanksgiving.

——————————–

 

 

 

Q 17: What do the families do ?

 

ans  :  They get together.

——————————–

 

 

 

Q 18: Why do they do so ?

 

ans  : To share their happiness and to exchange greetings.

——————————–

 

 

 

Q 19: What do they give to each other ?

 

ans  : They give presents .

——————————–

 

 

 

Q 20: How do Muslims feel?

 

ans : They get very excited as the day draws near. 

——————————–

 

 

 

Q 21: What happens on the last eve of Ramadan?

 

ans :  Great excitement is seen in Muslim countries. 

——————————–

 

 

 

Q 22: What do people hope for?

 

ans  : They hope for sighting the new moon.

——————————–

 

 

 

Q 23: What do Muslims do before the celebrations begin ? 

 

ans : They must pay zakat -ul-Fitr.

——————————–

 

 

 

Q 24: What does this require believers to give ?

 

ans  : It requires to give one Saa’ [four handfuls] the local dry crops, like dates, wheat barley, etc. 

——————————–

 

 

 

Q 25: Is it given the types of the food people mainly eat? 

 

ans  : Yes, it is. 

——————————–

 

 

 

Q 26: What are the mainly regular diets?

 

ans  : They are : wheat , rice, dates and barely.

——————————–

 

 

 

Q 27: What does this ensure?

 

ans :  It ensures that all Muslims , rich or poor are able to break their fast at the end of Ramadan and share in the festivities.  

——————————–

 

 

 

Q 28:  What does it remind Muslims ?

 

ans : It reminds them that all are equal in the  sight of Allah. 

——————————–

 

 

 

Q 29: What does shared fasting and the shared giving make? 

 

ans  : They give the feelings of togetherness among the Muslims strong. 

Q 30: When do the celebrations begin?

ans :They begin when the new moon is sighted.

——————————–

 

 


online quran classes at eaalim.com


 

Q 31: What does the food  do in the festival ?

 

ans  : It plays a major role in the festival of breaking the fast .

——————————–

 

 

 

Q 32: What’s prepared and shared for the festival? 

 

ans :  Special food is prepared. 

——————————–

 

 

 

Q 33: Who prepares and shares this special food? 

 

ans: It is prepared and shared by families and friends.

——————————–

 

 

 

Q 34: What do the new clothes add?

 

ans  : They add a sense of occasion to the event.

——————————–

 

 

 

Q 35: What  do Muslims do?

 

ans :  They wash and attire themselves in preparation for the celebrations.

——————————–

 

 

 

Q 36: When is it really  something to celebrate?

 

ans: When a difficult task has been successfully completed .

Q ; Is keeping a month -long- fast an easy task? 

ans  : No, it isn’t.

——————————–

 

 

 

Q 37: What is the Eid prayer ?

 

ans  : It’s the sunnah of the prophet [PBUH].

——————————–

 

 

 

Q 38: Why is it held ? 

 

ans : It is held to celebrate the most important Islamic festivals .

——————————–

 

 

 

Q 39: Where are the Eid prayers usually performed?

 

ans : They are usually performed in a large mosque or in an open space.

——————————–

 

 

 

 

Q 40: Why are they performed in these places? 

 

ans : So that all Muslims  of the community can gather to pray together. 

——————————–

 

 

 

Q 41: When are the Eid prayers held? 

 

ans  : They are held a little after Sunrise.

——————————–

 

 

 

Q 42: Do the Eid prayers have adhan and iqamah?

 

ans : No, they don’t.

——————————–

 

 

 

Q 43: How many rak’ahs do they consist of ? 

 

ans  : They consist of two rak’ahs.

——————————–

 

 

 

Q 44: What do they follow? 

 

 Ans;   They follow the form of the ordinary prayers .

——————————–

 

 

 

Q 45: What’s the only difference ?

 

ans  : The only difference is that after the intention of the  Eid prayer , the imam and the followers open the prayer by saying Allahu Akbar , They pronounce it seven times.which includes The Takbiratul- Ihram . 

——————————–

 

 


online quran classes at eaalim.com


 

Q 46: How many times do they pronounce Allahu Akbar when they stand up for the second rak’ ahs?

 

ans  : They pronounce it five times.

——————————–

 

 

 

Q 47: What’s the prayer followed by?

 

ans :It’s followed by a sermon [Khutba] given by Imam.

——————————–

 

 

 

Q  48: Who are the majority of those attending the prayer in the mosque?

 

ans : The majority of them are men.

——————————–

 

 

 

Q 49: When do women and girls join  and attend the worship?

 

ans : They join and attend on  Eid-ul- fitr occasion.

——————————–

 

 

 

Q 50: Why  do people often gather in the open area outside the mosques to pray? 

 

ans :  Because the mosques become very crowded.

——————————–

 

 


POST     COMMENTARY

              Hajj or pilgrimage is the fifth pillar of Islam. It is obligarory for the adult Muslim who is physically and financialy able and sane. It means visiting Makkah for the purpose of worship during a specific period of time. Male Muslims wear certain unsewn clothes for this tritaul. Women wear their ordinary clothes. Pilgrimage is the Muslims’ annual congress where Muslims from all over the world meet to come closer to each other and know one another better. In this way of worship and ritual, Muslims commemorate the memory of their father Ibraheem who did all he could to obey, please and satisfy his Lord. Pilgrimage is also an occasion when Muslims declare their relationship and acknowledgement to all the previous religions, namely Judaism and Christianity, Whose origin and forefather was prophet Ibrahim.


online quran classes at eaalim.com

See part 7 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-7/


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x