UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 5 “e learning quran”

 

 

e learning quran at eaalim.com

————————————————————————————————————————-

The Meaning of Zakat:

 

Q 1: Why does Islam use this very word?

 

ans  : For setting aside a portion of your wealth for the needy and the poor.

——————————–

 

 

 

Q 2: If a rich man doesn’t give it to the poor and the needy what will happen to his wealth ?

 

ans  : It will remain impure and his inner self will also remain impure .

——————————–

 

 

 

Q 3: What does zakah in itself have?

 

ans : In itself it has great blessings.

——————————–

 

 

 

Q 4: What did Abu bakr may Allah be pleased with Him say once?

 

ans: He said : By Allah if people hold back the purifying dues (zakah)they used to give during the time of the prophet [PBUH] even if a rope of a camel is tied  with , I will raise my sword against them. 

——————————–

 

 

 

Q 5: what do we have to keep clearly in mind? 

 

ans :  We have to keep clearly in mind that zakah is no less important than offering Salah.

——————————–

 

 

 

Q 6: Where do those,  who refuse to give zakah, go ?

 

ans : They fold outside the fold of Islam.

——————————–

 

 

 

Q 7: Is zakah like the tax taken by the government ?

 

ans :  No, it isn’t it is basis of Islam.

——————————–

 

 

 

Q 8: What’ is the Islam life blood?

 

Zakah.

——————————–

 

 

 

Q 9: What does giving zakah do?

 

ans  : It tests a Muslim’s faith .

——————————–

 

 

 

Q 10:Is giving  zakah a form of worship?

 

ans.;Yes, it is.

——————————–

 

 

 

Q 11: Who  does zakat benefit?

 

ans : It benefits the whole society. 

——————————–

 

 

 

Q 12: How does it help?

 

ans  : It helps in distributing wealth  among all the society members. 

——————————–

 

 

 

Q 13: On whom is zakat due? 

 

ans  :  It is due on a free Muslim, man or woman.

——————————–

 

 

 

Q 14: When does a Muslim pay zakah?

 

ans: He/ She pays it when His/Her wealth reaches a certain amount . 

——————————–

 

 

 

Q 15: What is it  called when reaching a certain amount? 

 

ans : It’s called Nissab.

——————————–

 

 


e learning quran at eaalim.com


Q 16: What will He pay, if his wealth is below limit?

 

ans  : He will pay nothing.

——————————–

 

 

 

Q 17: What is Nisab for gold, silver and money (banknotes)?

 

ans : It must be before one complete year .

——————————–

 

 

 

Q 18: What are the things that Zakah is due  on?

 

ans : They are : gold , silver ,agricultural products , trading goods , and livestock.

——————————–

 

 

 

Q 19: What’s the amount or limit on which zakat becomes payable of some kinds of wealth ? 

 

ans: It’s:

-Gold 85  grams

-Silver 595 grams

-Trading goods equal to 85 grams of gold or 

-595 grams of silver.

-camels :  five camels.

-Goats or Sheep  : 40 Goats or Sheep.

-Cows :  30 Cows.

——————————–

 

 

 

Q 20: Must whoever remains in possession of the above amounts or quantities for a period of one fall year pay zakah on them? 

 

ans :Yes, He must pay for them. 

——————————–

 

 

 

Q 21: What’s the rate for wealth?

 

ans : It’s 2.5%

——————————–

 

 

 

Q 22: When is zakah payable on gold and silver?

 

ans : If their quantities reach the nisab. 

——————————–

 

 

 

Q 23: What are the eight categories of people who are entitled to receive zakah according to the Quran (surah 9:60)? 

 

ans : They are :  

1- The poor               

2- The needy 

3- Those employed to collect the zakah. 

4- Those whose hearts are to be reconciled. this include new converts to Islam. 

5- the freeing of slaves. 

6- Those in debt. 

7- In the way of Allah . 

8- The stranded travellers.

——————————–

 

 

 

Q 24: What’s the purpose of fasting?

 

ans : To seek nearness to Allah and his pleasure.

——————————–

 

 

 

Q 25: Why do Muslims fast ? 

 

ans : They fast because Allah  wants them to do so.

——————————–

 

 

 

Q 26: What does fasting mean?

 

ans  : It means keeping one’s ears, eyes ,tongue . hands and feel – and all other organs- free from sins.

——————————–

Moral  and Spiritual Fasting:

 

Q 27: Does fasting mean to keep  the head clean of useless concerns and thoughts? 

 

Yes, it does. 

——————————–

 

 

 

Q 28: What do lying and backbiting do ?

 

ans  : They lower the value of fasting.

——————————–

 

 

 

Q 29:What did the prophet [PBUH] say about fasting ?

 

ans : He said : “ fasting is a sheild . so, when one of you fasts, he shouldn’t use  foul or foolish talk. 

——————————–

 

 

 

Q 30:What do you say , if someone attacks or insults you ?

 

ans : I say: “ I am fasting , I am fasting”.

——————————–

 

 


e learning quran at eaalim.com


 

Q 31: Is it necessary for a Muslim to avoid all shameful acts ?

 

ans : Yes, it is .

——————————–

 

 

 

Q 32: What are the shameful acts ?

 

ans: They are: quarreling , backbiting, and telling lies.

——————————–

 

 

 

Q 33: What are the kinds of fasting?

 

ans : There are two kinds of fasting : compulsory fasting and voluntary fasting.

——————————–

 

 

 

Q 34: What’s compulsory fasting ?

 

ans  :  It’s for all adult Muslims throughout the month of Ramadan.

——————————–

 

 

 

Q 35: Who is allowed to break his fast? 

 

ans : The sick and the traveller.

——————————–

 

 

 

Q 36: What should  these people do fast?

 

ans : They should fast an equal number of missed fasts on other days after Ramadan.

——————————–

 

 

 

Q 37: Which time should they fast?

 

ans : They should fast when they are able to do so .

——————————–

 

 

 

Q 38: Is an insane person allowed to fast?

 

ans :  No, He isn’t.

——————————–

 

 

 

Q 39: What’s voluntary fasting ?

 

Ans. ; It is recommended to fast on any other day of the year.

——————————–

 

 

 

Q 40: What are the days on which he isn’t allowed to fast ?

 

ans : They are the days of Eid -fitr and Eid-ulAdha

——————————–

 

 

 

Q 41: What must the Muslim make to fast before dawn?

 

ans : The Muslim must make his formal intention to fast before dawn.

——————————–

 

 

 

Q 42: Should the Muslim make this intention to fast the whole month of Ramadan ? 

 

ans : Yes, He should do so .

——————————–

 

 

 

Q 43: When must a Muslim  renew the intention ?

 

ans : If his fast is interrupted for some days for any reason .

Q Must this intention be expressed in any way?

ans : No, it must not

——————————–

 

 

 

Q 44: Why  mustn’t it  be expressed in any way ?

 

ans : Because .The place of the intention is the heart. 

——————————–

 

 

 

Q 45: What does Suhoor help?

 

ans : It helps in reducing the hardship of fasting during the day .

——————————–

 

 


e learning quran at eaalim.com


 

 

Q 46: What would spoil the day’s fast?

 

ans : Eating after the break of dawn.

——————————–

 

 

 

Q 47: Why did the prophet [PBUH] encourage His companions to take this meal even if it is only a drink of water?

 

ans: Because there is blessing in Suhoor.

——————————–

 

 

 

Q 48: When should a Muslim break his fast? 

 

ans : As soon as the Sun sets.

——————————–

 

 

 

Q 49: Is it strongly recommended to do so ?

 

ans : Yes, it is.

——————————–

 

 

 

Q 50: What did the prophet say about breaking fast? 

 

ans : He said : people will remain prosperous as long as they hasten to break the fast.

——————————–

 

 


 

 POST     COMMENTARY

            Islam is the religion of mercy and easiness. It stresses the welfare of Muslims. Islams rejoices in seeing Muslims happy and in good conditions. After every king of obedience and every way of worship, Islam gives its followers the chance to celebrate. So after  fasting the long month of Ramadan, Islam has regulated Eidul Fitre, for Muslims to celebrate, enjoy themselves and be happy. After the long and tiresome journey of pilgrimage, Islam has regulated Eidul Adhah for Muslims to feel the content and satisfaction of their Grear and Generous Lord. Feasts are a time of food, drink and celebration. Muslims show their happiness and joy. They celebrate in a sane, wise and a moderate way void of all bad behaviour. On such occasions, special foods and drinks are served. Also the elderly people feel the grace of their Lord. The young feel happy in such a joyous and peaceful atmosphere.


e learning quran at eaalim.com

See part 6 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-6/


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x