UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 4 “learn quran for kids”

 

 

learn quran for kids at eaalim.com

————————————————————————————————————————-

 

 

The Angel of Revelation:

 

Q 1: What does the honorable and obedient scribes mean? 

 

ans  :  It means the angels.

——————————–

 

 

 

Q 2: What’s the great reward which Allah glory be to Him has promised for reciting the Holy quran?

  

ans  : Those who are good at memorizing and reciting the Holy Quran will be in a high position in paradise .

——————————–

 

 

 

Q 3: What can you do to be proficient in reciting the Holy Quran?

 

ans  : To listen and repeat with some readers of the Holy Quran.

——————————–

 

 

 

Q 4 What shall be said to the one who memorized the Quran?

 

ans  : It shall be said to him to recite and rise up , recite as you would recite in the world

——————————–

 

 

 

.

Q 5: Where shall his rank be ? 

 

ans :  It shall be at the last verse (Ayah) he recited.

——————————–

 

 

 

Q 6: What does the word stammer mean ?

 

ans  : It means that you find it difficult to read correctly.

——————————–

 

 

 

Q 7: What does doubling Allah’s reward and for those who read the Quran and strive to improve 

reciting , guarantee? 

 

ans : It  guarantees the generosity and grace of Allah , glory be to Him .

——————————–

 

 

 

Q 8: How do you know that the prayer time has come ?

 

ans  : When I hear the call for it .  

——————————–

 

 

 

Q 9:  What did our Messenger [PBUH] command us when we heard the adhan? 

 

ans  :  He [PBUH] commanded us to say “ O Allah Lord of this perfect call grant Muhammad the most exalted noble rank , raise him  to the highly praised standing you have promised Him . 

——————————–

 

 

 

Q 10:  When will the intercession of the prophet [PBUH] be  granted to us? 

 

ans :  If we repeat after the Muadhin what he says. .

——————————–

 

 

 

 

Q 11: Is it desirable to recite phrases of invocation (Du’aa) between the Adhan And the second call to prayer ? 

 

ans   :   Yes , it is. 

——————————–

 

 

Al- Adan in Islam:

 

Q 12: Who  was the first Muezzin in Islam ? 

 

ans  : His name’s Bilal ibn Rabah [PBUH]. 

——————————–

 

 

 

Q 13: What indicates the notification of the entry of prayer ?

 

ans: The Adhan.

——————————–

 

 

 

Q 14: What do you do between the Adhan and the establishment of the prayer ?  

 

ans  : I pray to Allah glory be to Him to protect my homeland and the whole world countries.

——————————–

 

 

 

Q 15: How many times does the Muezzin  call for prayer every day ?

 

ans  :  He calls five times every day.

——————————–

 

 


learn quran for kids at eaalim.com


 

Q 16: To whom do we give the charities and why?

 

Ans. ; We should pay it to the eight categories mentioned in the Holy Quran. To benefit them. 

——————————–

 

 

 

Q 17: What’s expiation for the sins committed ?

 

ans :  The five daily prayers and Friday (prayer ) to Friday (prayer) and the fasting of Ramadan  to the next Ramadan. 

——————————–

 

 

Minor And Major Sins:

 

Q 18: What are the expiations?

 

ans : They are the deeds that wipe sins out.

——————————–

 

 

 

 

Q 19: What does kaba’ir mean? 

 

ans  : Major sins, the deadly sins.

——————————–

 

 

 

Q 20: How will the minor sins be wiped out?  

 

ans : They will be wiped out by good deeds. 

——————————–

 

 

 

Q 21: What do the major sins require? 

 

ans  : They require sincere repentance by avoiding them, with the intention of not doing them again until they are forgiven by Allah, glory be to him . 

——————————–

 

 

 

Q 22: Is leaving your parents and travelling abroad while they are in desperate need for you considered a great sin ? 

 

ans  : Yes, it is . 

——————————–

 

 

 

Q 23: What does fasting of Arafah expiate for ? 

 

It expiates for ( the sins of) the preceding year and the following year. 

——————————–

 

 

 

Q 24: What did the messenger of Allah [PBUH] say about the performance of ‘ Umrah?

 

ans  :  He said : it’s an expiation for the sins committed between it and the previous Umrah.

——————————–

 

 

 

Q 25: How do we have our sins taken away from us even if they are as abundant as the foam of the sea?

 

ans  :  By saying :  “ Glory be to Allah and with his praise”

——————————–

 

 

 

Q 26: How many times do you say it ?

 

ans  : One hundred times a day.

——————————–

 

 

 

Q 27: How many pages are there in the Holy Quran?

 

There are 604 pages.

——————————–

 

 

 

Q 28: What’s fasting ?

 

ans: it’s to refrain from all actions and things that nullify fasting.

——————————–

 

 

 

Q 29: What  are the pillars of fasting  ?

 

ans  : They are  abstaining from eating and drinking from the break of dawn to sunset, along with expressing the intention during  the night. 

——————————–

 

 

 

Q 30: Why do  we express the intention during the night?

 

ans  : We express  so that we can fast.

——————————–

 

 


learn quran for kids at eaalim.com


 

Q 31: Who is obligated to fast?

 

ans  : Fasting is an obligation upon every adult sensible and capable Muslim. 

——————————–

 

 

 

Q 32: What did the Messenger of Allah [PBUH] say about the Suhoor?

 

ans : He said “ Eat the suhoor [ the pre-dawn meal] for there are blessings in this meal.

——————————–

 

 

 

Q 33: When will we have the suhoor?

 

ans  :Before the Adhan of dawn (fajr).

——————————–

 

 

 

Q 34: What are the merits of fasting?  

 

ans  : It makes us  patient , merciful and help poor people and people in need and treat them kindly

——————————–

 

 

 

Q 35: What are the virtuous acts of fasting?

 

ans  : They are : delaying the suhoor, breaking of fasting (futoor- fast- breaking meal)on time of Sunset, abandoning bad deeds … etc

——————————–

 

 

 

Q 36: What are the acts of obedience?

 

ans  : They are : Reading the Holy Quran, invocation (Du’aa) and giving charities.

——————————–

 

 

 

Q 37: What  is the effect of fasting on the rich?

 

ans  : It makes them feel and remember the needs of the poor .

——————————–

 

 

 

Q 38: Is fasting a reason for forgiving sins?

 

ans  : Yes, it is .

——————————–

 

 

 

Q 39: Does a Muslim have to fast because he lost his consciousness in a traffic accident? 

 

ans :  No, He doesn’t .

——————————–

 

 

 

Q 40: Why doesn’t  he fast ?

 

ans : Because , He is out of his wits.

——————————–

 

 

 

Q 41: Is fasting obligatory on an elderly person who was in bed for years ? 

 

No, it isn’t 

——————————–

 

 

 

Q 42: Can a  four -year  old child fast?

 

ans:  No, they can’t. 

——————————–

 

 

 

Q 43: Should a girl whose doctor  has asked her to take antibiotics every six hours fast?why? 

 

ans  : No, she shouldn’t , because she is sick.

——————————–

 

 

 

 

Q 44: What are the gates that will be opened and those will be shut at the beginning of Ramadan? 

 

ans  : The gates of paradise will be opened and the gates of Hell will be shut .

——————————–

 

 

 

Q 45: Can  you  define Al- Ahila?

 

ans  : Yes, I can .they are(signs to mark )fixed seasons for mankind and for pilgrimage. 

——————————–

 

 


learn quran for kids at eaalim.com


Q 46:What is Hilal (crescent)? 

 

ans : it’s an expression of the newborn moon in the first phase .

——————————–

 

 

 

Q 47: What are the phases of the moon?

 

ans  : they are the phases of the full moon followed by the phase of the reduced crescent and ends at that of the new moon (al-mahaq). 

——————————–

 

 

 

Q 48: What are the lunar months?

 

ans  : They are : Muharam, Safar, Rabi’ Al-awwal,Rabi’al-Akhir, Jamada al-ula,Jamada al-Akhira,Rajab, Sha’ban, Ramadan, Shawwal, Dhu-alQaidah, Dhu-alHijjah.

——————————–

 

 

 

Q 49: How does the Quran explain the importance of zakah?

 

ans : The Quran makes it very clear .

——————————–

 

 

 

Q 50: What’s the meaning of the zakah?

 

ans : It means purity and growth.

——————————–

 

 


POST     COMMENTARY

              Islam is very keen on organising and disciplining a Muslim’s life, It is also keen on building a strong and a healthy society. It also acknowledges the fact  that there are poor people, and there are rich people. It urges the rich Muslims to feel the way the poor Muslims live. In addition, Islam stresses to the poor Muslims that it is keen on relieving their suffering. So, Islam hs set a specific right for the poor in the money and wealth of the rich. For further emphasis, Islam has made fasting obligatory for the rich and the poor on equal footing. This is to give the rich a practical chance to experience the way the poor and the needy live. Islam has regulated way of worship for Muslims to show their obedience to their Lord. It is true that obedience pleases Allah. Nevertheless, what pleases Him more is love among Muslims, and when He sees His slaves happy and in a good state. This is the objective behind the ways of worship in the religion of Islam


learn quran for kids at eaalim.com

See part 5 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-5/


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x