UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 3 “learn Quran for adults”

 

 

learn Quran for adults at eaalim.com

—————————————————————————————————————————

Charity Work:

 

Q 1: Does Allah accept Zakat [charity] given from illegal money?

 

Ans; No, He doesn’t.

Tip : Almighty Allah has enjoined us to spend from what He provided us . 

——————————–

 

 

 

Q 2: How will the unpaid zakat be on the Day of resurrection?

 

Ans :  On the day of resurrection, the unpaid zakat is made to appear to him as a snake with two black spots which chains him and then seizes  him by its jaw and says “I am your wealth ,I am your treasure”.

——————————–

 

 

 

Q 3: How much reward for  every good action will you receive? 

 

ans : I will receive tenfold to seven hundred rewards.

——————————–

 

 

 

Q 4: Which is exceptionalized from these good actions ? 

 

ans : Fasting.

Tip. Almighty Allah has exceptionalized Saum [fasting] from all good actions  and left fasting reward for Himself . 

——————————–

 

 

Fasting:

 

Q 5: Why is it exceptionalized?

 

ans :  Saum is exceptionalized, because Allah said it is done for me and I will reward it . 

——————————–

 

 

 

Q 6: What are the two occasions of joy for a fasting person ?  

 

ans : A joy when he breaks his fast and a joy when he meets his Lord

——————————–

 

 

 

Q 7: Which is sweeter in the sight of Allah than the scent of musk? 

 

ans : The breath of the fasting person.

——————————–

 

 

The Blessed Pilgrimage:

 

Q 8: What did  the prophet [PBUH]  say about the  Blessed Pilgrimage ?  

 

ans :  It is better than this world and what is contains  

——————————–

 

 

 

Q 9: Why is it better?

 

ans :  Because, there is no reward for it but paradise.

——————————–

 

 

 

Q 10: What does  a liar give you?

 

ans : He gives me a wrong impression and makes me believe something that is not true.

——————————–

 

 

The Way of Worship of Zakat:

 

Q 11 : What’s the primary meaning of the word Zakah ?

 

ans : It is purity and cleanliness…

Tip :  the fundamental meaning of Zakah  is purify and clean our money from all the impurities that might nullify its reward .

——————————–

 

 

 

Q 12 : Why does Islam use this word particularly?

 

ans  : Islam uses this very word because it accurately gives the real meaning of Zakah.

Tip  :  This word can clearly express the meant sense of Zakah  the act of setting aside or part of your wealth for the needy and the poor

——————————–

 

 

 

Q 13: What does giving it for the needy and the poor people mean?

 

ans : It purifies not only your wealth but your inner soul.

——————————–

 

 

 

Q 14:What will happen to our wealth when we give it ? 

 

ans  : It will be pure… 

——————————–

 

 

 

Q 15: What do some people call Zakah?

 

ans :  They call it alms…

——————————–

 

 


learn Quran for adults at eaalim.com


Q 16: Is it difficult to translate Islamic terms into English?  

 

ans : Yes, it is…

——————————–

 

 

 

Q 17: What’s a better translation for Zakah? 

 

ans  : …Purifying – dues… 

——————————–

 

 

 

Q 18: What does that mean ?

 

ans : It means that ‘giving’ to others purifies your wealth …  

——————————–

 

 

 

  

Q 19:What will happen if anyone doesn’t give it ?  

 

ans  : Their money won’t be pure. 

——————————–

 

 

 

Q 20: Is a rich person who doesn’t give Zakah  big- hearted?

 

ans  : No, they aren’t

——————————–

 

 

 

 Q 21: Is he thankful to Allah ?

 

 : …No, He isn’t.

——————————–

 

 

 

Q 22: What’s the order of Ramadan on the Islamic calendar ?

 

ans  : It’s the ninth month of the  …Islamic calendar 

——————————–

 

 

 

Q 23: When should a muslim  begin his fast ?

 

ans : A Muslim should begin his fast from …dawn  till the sunset of the same day.

——————————–

 

 

 

Q 24: When should he have his breakfast?

 

ans  :  He should have his breakfast as soon as the sun sets on that day… 

——————————–

 

 

 

Q 25:What does the breaking mean?

 

ans  : …The breaking means Iftar………

——————————–

 

 

 

Q 26:Is it possible to eat and drink during day time ?

 

ans  : …No, it isn’t … 

——————————–

 

 

 

Q 27: Is Sawm the second pillar of Islam ?

 

ans  : …No, it isn’t…

——————————–

 

 

 

Q 28: What’s the last pillar of Islam?

 

ans : Pilgrimage is the fifth pillar of Islam.… 

——————————–

 

 

 

Q 29: What does Haj [pilgrimage] do for you ?

 

ans : …It shapes our life and  prepares us so that  we  can live in complete submission to Allah.

——————————–

 

 

 

Q 30: What does the word Haj mean ?

 

ans : …It means to intend to visit Kaaba in Makkah for Hajj on certain days.

——————————–

 

 


learn Quran for adults at eaalim.com


Q 31: Where did its root come from? 

 

ans  : It is rooted in the life of the prophet Ibrahim

——————————–

 

 

 

Q 32: What does the Islamic year follow? 

 

ans  : …It follows the changes of the moon…… 

——————————–

 

 

 

Q 33:How many months are there in the year?

 

ans  : There are twelve months …

——————————–

 

 

 

Q 34: In the Islamic calendar how many days are there in a month ? 

 

ans  : There are 29 or 30 days…

——————————–

 

 

 

Q 35: Is there a month that has 31 days?

 

Ans. ;    No, there isn’t

——————————–

 

 

 

Q 36: What are the months of the Islamic calendar?

 

ans  : They are : !-Muharam 2-Safar 3-Rabee al- awwal 4-Rabee ‘ath -Thanee 5-Jumaada al-Aula 6-Jumaada ath-thanyiah 7-Rajab 8-Sha’ban  Ramadan 10- Shawwal 11- Duhl – Qa’dah 12- Dhul – Hijjah…

——————————–

 

 

 

Q 37:  Does each  new moon begin a new year?

 

ans  : No it doesn’t… 

——————————–

 

 

 

Q 38: Is August an Islamic month ?

 

ans  : No, it isn’t

——————————–

 

 

 

Q 39: What  month in which Eid – ul fitr is celebrated?

 

ans : It is Shawwal…

——————————–

 

 

 

Q 40: What’s the month in which Eid -ul- Adha- is? 

 

ans : It is Dhul – hijjah

——————————–

 

 

 

Q 41: Does worship bring us closer to Allah?

 

ans  : Yes ,it does.

——————————–

 

 

 

Q 42: What are the conditions of the validity of the prayer?

 

ans : They are : ablution (Wudu),the entry of prayer’s prescribed time, facing the Qibla , purity of body, clothing and place.

——————————–

 

 

 

Q 43: When  is delaying prayer only acceptable?

 

ans  : for a compelling reason only .

——————————–

 

 

 

What are the nullities of prayer ?

 

ans  : Laughing and giggling, intentional chatting, eating and drinking, frequent movements and uncovering Awrah (private parts).

——————————–

 

 

 

What are the private parts of  men?

 

ans  : for men Awrah stretches from navel to the knees.

——————————–

 

 

 

Q 44: What are the private parts for women?

 

ans  : The whole body of  women is Awrah except for her face and hands.

——————————–

 

 

 

 

Q 45: How can your prayer be correct?

 

ans : By avoiding prayer nullifies.

——————————–

 

 


learn Quran for adults at eaalim.com


Q 46: If a Muslim performed his prayer one hour  after the fixed time ,would this be the best thing?

 

ans  : No, it isn’t

——————————–

 

 

 

Q 47: A female is wearing short clothes while praying , is that right  ?

 

ans;  No, It isn’t.

——————————–

 

 

 

Q 48: A Muslim who is proficient in the recitation of the Quran with whom he / she will be with?

 

ans  :  He will be with the honorable and obedient scribes or writers (angels).

——————————–

 

 

 

Q 49:What  will be the reward to  him / her who  recites the Quran and finds it difficult to recite? 

 

ans :  It will be a double reward.

——————————–

 

 

 

Q 50: What does proficient mean?

 

ans  : The person who is fluent in reading the Quran.

——————————–

 

 


POST COMMENTARY

          Muslims are one united and organised nation. This clearly appears in their ways of worship. When they pray, Muslims do an organised practice. When they fast, they follow an organised uniform routine. They abstain from food and drink at a specific uniform time. When they break their fast, they eat and drink in an organised way and time. Equality appears at its best in pilgrimage, when all Muslims take off their sewn clothes to wear unsewn clothes when the rich and the poor look exactly alike. Muslims show their utter submission and obedience to their Lord through their ways of worship. In the meantime, such ways of worship express simplicity and ease. All the ways of worship come as a natural and an easy practice. Even, unlike the other previous nations, purification is attained by simply using water. Other nations may burn the bodies of their dead only to get that purification. Others would kill themselves for the purpose of purification.


learn Quran for adults at eaalim.com

See part 4 here => https://www.eaalim.com/download/worship-part-4/


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x