UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 22nd, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 23 “arabic lessons online”

 

 

arabic lessons online at eaalim.com

 


 

 

The Categories Deserving Zakat:

 

Q 1 : What are all debts deducted from ?

 

Ans : They are all deducted from the Zakatable wealth .

——————————–

 

 

 

Q 2 : Who is Zakah only obligatory on ?

 

Ans : It is only obligatory on Muslims regardless of whether they are adults or juniors sane or insane.

——————————–

 

 

Q 3:Who should pay on behalf of the junior children and the insane?

 

Ans : Legal guardians. should pay on behalf of them.

——————————–

 

 

 

 

Q 4 : Who is  entitled to receive Zakah ?

 

Ans : They are  eight categories of people who are entitled to deserve Zakat .  

——————————–

 

 

 

 Q5: What are these eight categories?

 

Ans : They are : 

1- The poor .

2- The needy .

3- Those who are employed to collect the funds of Zakah , distribute it , record it in its register and maintain it .

4- Those whose hearts are to be reconciled .

5- For freeing slaves .

 6- The debtors .

7- In the way of Allah. 

8- The travellers who don’t possess the fare.

——————————–

 

 

Q 6 : Who are the poor ?

 

Ans : They are those who do have some money but not sufficient to meet their needs and the needs of their dependants. 

——————————–

 

 

 

Q 7 : Who are the needy ? 

 

Ans : They are those whose level of poverty is more or less the same as that of the poor .

——————————–

 

 

 

Q 8;What  pressing needs do the needy have ?

 

Ans : Such as when they require two -hundred pounds, for example but have only one hundred.

——————————–

 

 

 

Q 9 : Who is employed to collect the funds of Zakah , distribute , record and maintain it ?

 

Ans : They are those paid their salaries from Zakah funds whether they are rich or poor .

——————————–

 

 

 

Q 10 : Who are those whose hearts to be reconciled ?

 

ans:They are the new Muslims whose faith is still weak .

——————————–

 

 

 

 Q 11 : Why do they need Zakah ?

 

Ans : They need it to strengthen their faith . 

——————————–

 

 

 

Q 12 : Who are the others in need? 

 

Ans : They are also those disbelievers whose hearts may be inclined towards Islam , If they are given the Zakah or those influential disbelievers whose conversion to Islam is desired or their evil is to be restrained.

——————————–

 

 

 

Q 13 : What does a slave need ? 

 

Ans : He needs to be freed from slavery  .

——————————–

 

 

 

Q 14 : Why should a slave be given Zakah ?

 

Ans : So that he can pay the necessary money to his master to set him free .

——————————–

 

 

 

Q 15 : Who are debtors ?

 

Ans : They are those who are  burdened with debts .

——————————–

 

 


arabic lessons online at eaalim.com


 

Q 16 : Which debts can pay them off ? 

 

Ans :The debts which have not been spent for something that Allah doesn’t like . 

——————————–

 

 

 

Q 17 : What does’ in the way of Allah’ mean?

 

Ans : It means anything that is pleasing to Almighty Allah ,such as Jihad in order to elevate the word of Allah , any other  form of work that is done in the cause of Allah

——————————–

 

 

 

 Q18:Which work will a Muslims benefit from? 

 

Ans : Such as the construction of mosques , schools , hospitals and shelters for the orphans . 

——————————–

 

 

 

Q 19 : What may the traveller be ?

 

Ans : He may be rich in his home country or town.

——————————–

 

 

 

 

Q 20 : If the traveller is in need of money while travelling may he be given Zakah ? 

 

Ans : Yes, He may be given Zakah for his need for it.

——————————–

 

 

 

Q 21 : When were the daily five prayers fully implemented in their congregational form ?

 

Ans : They were fully implemented after the Hijrah .

——————————–

 

 

 

Q 22 : When was the command to perform these five daily prayers received by the prophet[PBUH] ?

 

Ans : It was received by the prophet [PBuH] during the M i’raj .

——————————–

 

 

 

Q23 : How were the Muslims now?

 

Ans : Now all Muslims were safe and secure in Madeenah.

——————————–

 

 

 

Q 24 : What about all the congregational prayers?

 

Ans : All the congregational prayers began to be offered as commanded by Allah . 

——————————–

 

 

 

Q 25 : What was performing this duty at once?

 

ans : It was the main concern as well as the greatest pleasure of the prophet [PBUH] and the believers

——————————–

 

 

 

Q 26 : What was the prophet’s mosque built?

 

Ans : It was built for this reason .

——————————–

 

The Call to the Prayer:

 

Q 27 : What did the prophet [PBUH] dislike ?

 

Ans : He disliked the way the Jews and the christians used to call for their prayer .

——————————–

 

 

 

Q 28 : How did the Jews and the christians use to announce their prayer ? 

 

Ans : They used horns and bells . 

——————————–

 

 

 

Q 29 : What did Almighty Allah honour the Muslims  with?

 

Ans : He honoured them with the adhan .

——————————–

 

 

 

Q 30 : What did the prophet [PBUH] do until then?

 

Ans :What did the prophet [PBUH] do to call Muslims for prayer?

  by sending someone into the streets of Madeenah, calling at the top of his voice” as- salatu Jaaimah”.

——————————–

 


arabic lessons online at eaalim.com


Q 31 : Why did he call at the top of his voice ?

 

Ans : To prompt people to come to the mosque and perform the obligatory prayers in congregation .

——————————–

 

 

 

 

Q 32 : Why would Muslims come to the mosque and wait for their prayers ?

 

Ans : They would come to the mosque and wait for their prayers not to miss them .

——————————–

 

 

 

Q 33 : What did the prophet[PBUH] do?

 

Ans :  He wondered how to tell the people that was time for the prayers.

——————————–

 

 

 

Q 34 : Who did the prophet [PBUH] discuss this matter  with? 

 

Ans : He discussed it with his companions .

——————————–

 

 

 

Q 35 : What happened at first ?

 

Ans : Two ideas were put forward .

——————————–

 

 

 

Q36 : What were the two ideas that were put forward?

 

Ans :  They were : that of blowing a horn like the Jews did ,and that of using the bell as was the practice of the Christians .

——————————–

 

 

 

Q 37 : What did the companion tell the prophet [PBUH] one day?

 

Ans : He told the prophet [PBUH] of a dream he had the night before .

——————————–

 

 

 

Q38: What had the companion Abdullah ibn Zayd seen in his dream?

 

Ans :  He had seen the method of adhan . 

——————————–

 

 

 

Q 39 : What did the prophet [PBUH] do?

 

Ans: He confirmed it ,accepted his dream as authentic and prescribed it for Muslims .

——————————–

 

 

 

Q40: Who did the prophet [PBUH] choose to call the adhan?

 

Ans : He chose Bilal ibn Rabah[MABPWH] He was the Muadhin of the prophet [PBUH].

——————————–

 

 

 

Q41 : Why did the prophet[PBUH] choose Bilal [MABPWH]?

 

Ans : The prophet [PBUH] chose him because of the suitable qualities of his voice .

——————————–

 

 

 

Q42 :What do we call the person following the Imam ? 

 

Ans : We call him the Ma’ moom .

——————————–

 

 

 

Q 43 : Where must the ma’moon station be if there is only an individual present ?

 

Ans : The ma’ moom must station himself to the right of the prayer leader [Imam] .

——————————–

 

 

 

Q 44 : Must the ma; moon stand behind the Imam or on his left ?

 

Ans : No, he mustn’t because there isn’t anyone next to him to pray with him side by side behind the Imam 

——————————–

 

 

 

Q 45  : What if there is more than one ma’moon ?

 

ans : They should stand behind Imam.

——————————–

 

 

 


arabic lessons online at eaalim.com


Q46 : Why should they stand behind the Imam?

 

Ans : Because they are a congregation[Jamaah].

——————————–

 

 

 

Q 47 :  Where should male followers stand if they are two or three ? 

 

Ans : They should stand behind the Imam .

——————————–

 

 

 

Q48 : Where should the group made up of men and women stand ?

 

Ans : Men should stand behind the Imam while  Women stand  behind  the men . 

——————————–

 

 

 

Q 49 : Is the ma’mon allowed to pray  alone behind a row ?

 

Ans : No, he isn’t allowed to pray alone behind a row because his prayer will not be valid .

——————————–

 

 

 

Q 50 : What is obligatory upon  the ma’ moon?

 

Ans : It is obligatory to him to follow the Imam .

——————————–

 


 

 

POST     COMMENTARY

                  Throughout The Holy Quran, prayer and zakat are closely associated. Whenever Allah commands ‘Perform prayers’, the other command follows : ‘ And pay zakat.’ This is very significant. Prayer is a link between a slave and his Lord. Likewise zakat is a link between a slave and their fellow slave. This means that to be a true Muslim, one should have a good relation with one’s Lord. On the same ground and in the same sense, also at the same time, a Muslim should have a no less good relation with their fellow brother  and sister Muslims, and even their fellow brother and sister humans. This is because zakat is sometimes paid to Muslims and non Muslims. If prayer addresses the individual Muslims, zakat addresses the Muslim community as a whole and in a general sense. If prayer is a passive way of worship, in the sense that a Muslim performs it without any seemingly obvious effect on the fellow Muslims, zakat is a positive way of worship in the sense that a Muslim gives a way a specific sum of theirmoney to help the fellow Muslims. This way, Islam achieces the balance between the individual interest and thecomprehensive welfare of the society as a big one body which enjoys the greatest degrees of happiness and success in the fold of Islam.


 

See part 24 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-24/

arabic lessons online at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x