UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 22nd, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 21 “online arabic classes for kids”

 

 

online arabic classes for kids at eaalim.com

 


 

Fasting Ramadan:

 

Q 1 : How long does the abstention last ? 

 

Ans : It lasts from dawn until sunset with the intention of getting closer to Allah .

——————————–

 

 

 

Q 2 : When was the fast of Ramadan made obligatory on Muslims ?

 

Ans : It was made obligatory on Muslims in the second year of Hijra.

——————————–

 

 

 

Q 3 : Why must Muslims fast Ramadan when it comes?

 

 Ans : Because of Allah’s command : “so whoever of you witness the month[of Ramadan ]must fast it .

——————————–

 

 

 

 Q 4 : What does fasting make a Muslim?

 

 Ans :Fasting makes a Muslim realize through his own experience , how it feels to be hungry and thirsty . 

——————————–

 

 

 

Q 5 : What will we do again ?

 

  Ans : The true thing we do again is appreciation of the needs of the poor .

——————————–

 

 

 

Q 6 :For whom is fasting compulsory ?

 

Ans : It is compulsory for every Muslim who has reached physical maturity ,is healthy and sane .

——————————–

 

 

 

Q7 :Why isn’t fasting obligatory for small children ?     

 

ans :It Isn’t obligatory , because they’re under age.

——————————–

 

 

 

Q8 :Who are those exempted from fasting altogether ? 

 

Ans : They are : 

1- The permanently ill who are not likely to recover from their illness. 

2- Those people who are too old and feeble to fast at any time of the year .

 3- Those in similar situations who find it difficult to fast , no matter the reason .  

——————————–

 

 

 

 

Q 9 : Must such people make up for the missed days ? 

 

No, They don’t have to make up for it .

——————————–

 

 

 

Q 10 : What are they required to do instead of making up for the missed days ?

 

Ans : They are required to feed poor people a mudd of food for each day they missed.

——————————–

 

 

 

Q 11 : What’s the mudd’s measure ?

 

Ans : It is approximately two- thirds of a kilogramme.

——————————–

 

 

 

Q 12 : Who is allowed to postpone fasting ? 

 

  Ans : They are : 

1- The ill people who are not terminally ill , if the fast is likely to make their illness worse or delay recovery.

2- The traveller , if he travels as far as the distance requires shortening the obligatory  prayers .

——————————–

 

 

 

Q 13 : Are they required to make up for the missed days ?

 

Ans:Yes, they are required to make up for those days .

——————————–

 

 

 

Q 14 : When can the traveller fast ?

 

Ans : If he is able to fast while travelling .

——————————–

 

 

 

Q 15 : What are the virtues of fasting?

 

 Ans:  Fasting has a large number of virtues .

——————————–

 

 


online arabic classes for kids at eaalim.com


Q16 :How’s the smell of the mouth of a fasting person ?

 

Ans:Is more pleasurable to Allah than the smell of musk .

——————————–

 

 

 

Q 17 For whom is fasting ?

 

Ans : It’s for Allah alone and He alone rewards for it .

——————————–

 

 

 

Q18 :How many moments of joy does the fasting person have ?

 

Ans : He has two moments of joy : 

1- When he breaks his fast .

2- When he meets his Lord .

——————————–

 

 

 

Q 19 : What  protects Muslims  from Hell fire?

 

Ans : Fasting.

——————————–

 

 

 

 Q 20 : What  gates are opened and the others are locked when Ramadan comes ? 

 

Ans : The gates of paradise are opened and the gates of Hell fire are locked .

——————————–

 

 

 

Q 21 : What happens to the devils ? 

 

Ans : The devils are chained .

——————————–

 

 

 

Q 22 : What’s the gate of paradise called ? 

 

Ans :It’s called ar Rayyan .

——————————–

 

 

 

Q 23 : Who would enter through this gate?

 

Ans : Only those who fast would enter it          

——————————–

 

 

 

       

Q 24 : Whose  past sins will  be forgiven ?

 

Ans : Whoever fasts Ramadan with firm faith and seeking reward (from Allah). 

——————————–

 

 

 

Q 25 : What’s the main reason behind fasting ?

 

Ans : It is to attain taqwa ,or piety. 

——————————–

 

 

 

Q 26 : What does the Quran say about taqwaa or [piety] ?

 

Ans : The Quran says about taqwa : “ O You who believe , fasting is prescribed for you as it was prescribed for those before you , so that you may become pious .“

——————————–

 

 

 

Q 27 :What does fasting provide for both the soul and the body ?

 

ans:It provides  them with  protection and strength .

——————————–

 

 

 

Q 28 : What’s fasting a sure cure for ?

 

Ans : It is a sure cure for many illnesses and a wonderful tool for strengthening the soul in the love of Allah and his obedience .    

——————————–

 

 

 

Q 29 :What does fasting also provide ?

 

Ans : It provides an exacting exercise in discipline.

——————————–

 

 

 

Q 30 : What did Allah’s Messenger say ? 

 

Ans : He said ,” fasting is  a shield , so when one of you is fasting he should not use foul or foolish talk .”   

——————————–

 

 


online arabic classes for kids at eaalim.com


Q 31 What would you say if someone attacks you?

 

Ans : I say, “ I am fasting , I am fasting .“

——————————–

 

 

 

Q 32 : When’s  a pregnant woman allowed  not to ?

 

Ans : She is allowed if fasting is likely to harm her health or that of her unborn baby .

——————————–

 

 

 

Q 33 :When’s a nursing mother allowed to break the fast ? 

 

Ans : She’s allowed to break the fast , if fasting is likely to harm her health or prevent her from  secreting enough milk for her baby .

——————————–

 

 

 

Q 34 : So what must both women do when they break their fast ? 

 

Ans : They must make up for the missed days .

——————————–

 

 

 

Q 35 : What does the intention of sawm [fasting] mean ?

 

Ans : It means one has to have the intention to fast to  fulfil Allah’s command and to get closer to Him . 

——————————–

 

 

 

 Q 36 :When  must one make it if the fast is obligatory?

 

Ans : He must make the intention to fast at any time during the preceding night .

——————————–

 

 

 

Q 37 : What did the prophet [PBUH] say about those who do not intend to  fast during the [preceding] night ?     

 

Ans : They will have no fast at all .

——————————–

 

 

 

Q 38 : When can one intend to fast at any time even during the day?

 

Ans : If the fast is voluntary .

——————————–

 

 

 

Q 39 : Should the intention be verbal ?

 

Ans : No, It shouldn’t be so .

——————————–

 

 

 

Q 40 : What does al-Imsaak mean ? 

 

Ans : It means to abstain from those things which break the fast ,such as eating and drinking .

——————————–

 

 

 

Q 41 : When does fasting start ?

 

Ans : It starts at dawn .

——————————–

 

 

 

Q 42 : When does  fasting end ?

 

Ans : It ends at sunset .

——————————–

 

 

 

Q 43 : What are the sunan(recommended acts)of fasting ? 

 

Ans : They are  :

1- As- suhoor .    

2-Delaying the suhoor and hastening to break the fast.

3- Break the fast with dates or water.

4- Invoking Allah upon breaking the fast .

——————————–

 

 

 

Q 44: What’s As-suhoor ?       

 

Ans : It’s a meal a Muslim has befroe before dawn with the inrention of fasting .

——————————–

 

 

 

Q 45 : What did the prophet [PBUH] say about as-suhoor ?  

 

Ans : He said . “ Eat suhoor , for indeed there is a blessing in suhoor. 

——————————–

 

 


online arabic classes for kids at eaalim.com


Q 46 : What did the prophet [PBUH] say about delaying the suhoor and hastening to break the fast?

 

Ans : He said. “ My followers will remain upon goodness as long as they hasten to break the fast (sunset) and delay eating the suhoor .“ 

——————————–

 

 

 

Q 47 : What  did Allah’s Messenger [PBUH] use to break his fast with ?

 

Ans : He used to break his fast with fresh dates before offering the Maghrib prayer .

——————————–

 

 

 

Q 48 : What  would Allah’s Messenger  break his fast if there were no fresh dates ?

 

 Ans : He would break it with dry dates .

——————————–

 

 

 

Q 49 : If there were not such dates what  would the prophet [PBUH]take ?     

         

Ans :He would take some sips of water .

——————————–

 

 

 

Q 50 :What are the three supplications accepted , which the prophet [PBUH] said?

 

Ans : They are : 

1- The supplication of the fasting person , that of the oppressed, and that of the traveler.

——————————–

 

 


 

POST     COMMENTARY

                  Indeed, Allah is all Generous and Bountiful. Everything about Allah is miraculous. One’s brain and mind get amazed thinking about the divine ways Allah controls and governs His universe. Allah is the owner of paradise and the hellfire. Yet, Allah likes His slaves to win paradise, and He doesn’t like His slaves to be tortured in the hellfire.  Likewise, Allah has granted humans their lifetime, and He gives them great rewards for using this time in a good way, by worshipping and  praying to Him. Also Allah has blessed His slaves with money , and He asks them to lend Him this money in the form of zakat. Also Allah has given His slaves food and drink, albeit He grants them  the greatest rewards and favours for just leaving aside, either optionally or in an obligatory way, by fasting in obedience to His Grace. Really fasting is an educational institution, where Muslims are rightly disciplined. The whole routine, atmosphere and lifestyle of Muslims change in Ramadan. They become similar to the angel who don’t have the faculty of eating, drinking or having sex. Muslims abandon such pleasures and instincts for the sake of their Lord.


See part 22 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-22/

online arabic classes for kids at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x