UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 19 “learn quran online free”

 

 

learn quran online free at eaalim.com


The Obligatory Prayer:

Q 1 : Where were they made?

 

Ans : They were made when the prophet [PBUH] was taken on  his heavenly journey [The Mi’raj]. 

——————————–

 

 

 

Q 2 : Why was the number brought down to five?

 

 Ans : It was brought down to five due to Allah’s Great Mercy and wisdom .

——————————–

 

 

 

Q 3: What is the sunnah of the prophet [PBUH]?

 

Ans :Is to pray two rak’ahs at a time after Isha prayer, up to ten rak’ ahs .

——————————–

 

 

 

Q 4 : What  is it to pray then ?

 

Ans : Then to pray witr which consists of one rak’ah.

——————————–

 

 

 

Q 5 : What are the two options a Muslim has ? 

 

Ans :  If he  so wishes, he may perform it with a single tasleemah at the end of the rak’ah, If he prefers , he may split it into two parts .   

——————————–

 

 

 

Q 6 : How can a Muslim split it into two parts ? 

 

  Ans : Making one tasleemah after two rak’ahs and another after the single rak’ah that concludes the  witr .

——————————–

 

 

 

Q 7 : What does [the word tasleemah refer to ] ?   

 

Ans : It refers to the act of turning the head to the right and saying ‘ assalamu alaikum wa Rahmatullah  

‘Then turn the head to the left .

——————————–

 

 

 

Q 8 : What does a Muslim do when turning the head to the left ?

 

Ans : He repeats the same words .

——————————–

 

 

 

Q 9 :  What did the prophet [PBUH] frequently recite in the rak’ ah of the witr ?

 

Ans : He frequently  recited surah al- Ikhlas [surah 112] after surah al- Fatiha.

——————————–

 

 

 

Q 10 : What did the prophet [PBUH] occasionally recite ?

 

Ans : He occasionally recite surat al- Falaq [surah 113] and surat an -Naas [surah 114 ] along with surat al- Ikhlas.

——————————–

 

 

 

Q 11 : What are the conditions of salah [prayer ] ?

 

Ans : 1- Islam : Allah does not accept the actions of non muslims .

——————————–

 

 

 

Q 12 : What does sanity mean ?     

 

Ans : It means that one has to have a sound mind , not mad.

——————————–

 

 

 

Q 13 : When must  a Muslim pray ? 

 

Ans : On reaching the age of puberty , children , however, must be ordered to pray at the age of seven . 

——————————–

 

 

 

Q 14 : What did Allah’s Messenger [PBUH] say about purity ?

 

Ans : He said : Allah does not accept salah without purity .  

——————————–

 

 

 

Q 15 : What does purity include?

 

It includes the purity of the body , the clothes and the place where one intends to pray .

——————————–

 

 


learn quran online free at eaalim.com


Q 16 : Is the time one of the salah’s conditions? 

 

Ans :  Yes, Salah is due only when its time has started .

——————————–

 

 

 

Q 17 : What is the sixth condition of salah ?

 

Covering the Awrah .

——————————–

 

 

 

Q 18 : What does covering  the Awrah mean ? 

 

 Ans : It means covering the parts of the body that have to be covered .

——————————–

 

 

 

Q 19 : What is the seventh condition of salah ? 

 

 Ans : It is the intention in the heart to perform the prayer.

——————————–

 

 

 

Q 20 : Is facing the Qiblah one of salah conditions?

 

Ans : Yes, it is . 

——————————–

 

 

 

Q 21 : What does facing the Qiblah mean ? 

 

 Ans : It means facing the direction of the Kaabah .

——————————–

 

 

 

Q 22 : What is the place of intention[niyyah].

 

Its place  is in the heart .

——————————–

 

 

 

Q 23 : What does this mean ? 

 

 Ans: It means being firmly convinded that Allah has prescribed salah as one’s duty to perform that specific pryaer .

——————————–

 

 

 

Q 24 : Can a Muslim carry out this commandment without seeking to make an impression or acquire a reputation?

 

Ans :Yes ,He can .

——————————–

 

 

 

Q 25 : What  must the heart be then ?

 

Ans : It must be present until one has completed prayer.

——————————–

 

 

 

Q26:How many conditions are there for a  prayer to be correct ? 

 

 Ans :There are eight conditions .

——————————–

 

 

 

Q 27 : Was the expression of one’s intention aloud and according to certain formulas the practice of the prophet[PBUH] and his companions ?

 

Ans : No, It wasn’t their practice in fact it is bid ‘ah        

——————————–

 

 

 

Q 28 : So what must one do ?

 

Ans : One must avoid doing so . 

——————————–

 

Tayamum, Dry Ablution:

 

Q 29 : How many ways can Tayammum (dry ablution ) be performed ?

 

  Ans : There are four ways the dry ablution can be performed .

——————————–

 

 

 

Q 30 : What does a Muslim intend to do ? 

 

Ans : He intends to perform the tayammum without expressing the intention aloud .

——————————–

 

 


learn quran online free at eaalim.com


Q 31 : What should a Muslim say ? 

 

Ans : He should say bismillahi “ in the Name of Allah” .

——————————–

 

 

 

Q32 : What does a Muslim do in the second way?

 

Ans :  He strikes the earth with his hands once .

——————————–

 

 

 

Q 33 : What is permissible to do on the hands ?

 

Ans : It is permissible to blow on them gently , if there is excessive dust on one’s hands.

——————————–

 

 

 

Q 34  Where does he pass the palms ?

 

Ans : He passes the palms over the face once .

——————————–

 

 

 

Q 35 : What does a Muslim do in the fourth way of the tayaymumm [dry ablution ]?

 

Ans : He rubs his hands up to the wrists once , 

——————————–

 

 

 

Q 36 : How does A Muslim rub the palms of his hands ? 

 

 Ans :  He rubs the back of the right hand with the palm of his left and then the back of the left hand with the palm of the right hand .

——————————–

 

 

 

Q37 How many obligatory acts of salah are there ?

 

Ans : There are eight obligatory acts of salah .

——————————–

 

 

 

Q 38 : What are these obligatory elements ? 

 

Ans : 1 -saying ‘ Allahu akbar [ Allah is the Great] .

——————————–

 

 

 

Q 39 : Why do we say Allahu Akbar ?

 

Ans : To move from one act of the prayer to the next , such as for bowing and prostrating .

——————————–

 

 

 

Q 40 : When do we say ‘ subhana Rabbiya al- Adheem “ glory be to Allah “?

 

Ans : While bowing .

——————————–

 

 

 

Q 41 : What do we say while prostrating ?

 

Ans : We say , “ subhana Rabbiya al- A’la[Glory be to my Lord , the Most High] .

——————————–

 

 

 

Q 42  What does the Imam say and the one who prays alone say while  raising the head from bowing?

 

Ans : The Imam or the one who prays alone says : ‘Sami ‘ Allahu liman hamidah‘[ Allah hears the one who praises Him ]

——————————–

 

 

 

Q 43 : Who says Rabbana wa lakal- hamd [ All praises are for you ]?

 

Ans : The one [or ones ] following the Imam and the one who prays alone .

——————————–

 

 

 

Q 44 : When do they say it ?

 

Ans : While standing 

——————————–

 

 

 

Q45: What supplication is recited between the two prostrations ? 

 

Ans : It’s saying Rabbigh-fir lee ,Rabbigh- fir lee [My Lord forgive me ,My Lord forgive me ].

——————————–

 

 


learn quran online free at eaalim.com


Q 46 : What do the Imam and the one [or ones ] and the who prays alone do after that ?

 

Ans : They all recite the first tashahhud.

——————————–

 

 

 

Q 47 :What else is reciting the first tashahhud? 

 

Ans : Sitting down for the first tashahhud. 

——————————–

 

 

 

Q 48 : How many sunnan elements of salah [Musnunant are] there? 

 

Ans : There are fifteen elements of sunan.

——————————–

 

 

 

Q49: What’s the first of these elements of sunan?

 

Ans : Raising the hands while saying ‘Allahu Akbar ‘.

——————————–

 

 

 

Q 50 : How are the hands raised? 

 

Ans : They are raised close to the shoulders or close to the ears .

——————————–

 

 


 

POST      COMMENTARY

                There is a saying that goes, ‘ Prayer is the central pillar of Islam.’ This means that prayer is one of the most important features and ways of worship in Islam. This has many reasons. First, prayer urges and encourages Muslims to do good deeds, andstops and discourages them from doing bad deeds. Second, prayer organise and regulates a Muslim’s daily routine. Third it governs, controls and disciplines a Muslim overall conduct and behaviour. Forth, and foremost, prayer unites the whole Muslim nation in the sense that Muslims pray simultanaeously, directing their faced to one and the same direction, Qibla. Prayer has its terms, conditions and etiquette. First a Muslim must prepare for prayer. This means that a Muslim must be pure before praying. Purity must be available in the body and clothes of a Muslim, as well as the place where a Muslim prays. Prayer has its specific times, which means that each prayer has its set time. Finally, prayer has its organisation and discipline, which means that the order of sayings, recitations and actions has to be accurately observed for prayer to be valid and accepted.


 

See part 20 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-20/ 

learn quran online free at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x