UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 18 “best online arabic course”

Table of Contents

 

 

best online arabic course at eaalim.com


 

 

Q 1 : What do we say on Eating and Drinking ?

 

Ans : Allah’s Messenger  [PBUH] said, “ say : (in the Name of Allah ), eat with your right hand .

——————————–

 

 

 

Q 2 : How do you eat ? 

 

 Ans : We eat with our right hand and eat that which is next to you . 

——————————–

 

 

 

Q 3 : What do you say on leaving and entering your home ?

 

Ans : Bismillah , tawakkaltu ‘a lallah , wa laa hawla  wa laa quwwata illaa billaah in the name of Allah ,I put my trust in Allah , and there is niether power , nor might except with Allah .

——————————–

 

 

 

Q 4 : What do you say on Entering Your home ?  

 

Ans : Bismillahi wal janaa, wabismillaahiKharajnaa , wa wa ‘alaa Rabbina tawakalna.

 In the Name of Allah we leave , and in our Lord we put our trust . 

——————————–

 

 

 

Q 5 : What do we say on entering and leaving the Mosque ?

 

Ans : Bismillahi , wassalatu wassalamu ‘ala Rasool allah.

In the name of Allah , and peace be upon the Messenger of Allah , O Allah , open the gates of your mercy for me .  

——————————–

 

 

 

Q 6 : What do you say when you leave the Mosque ?

 

Ans  : I say : Bismillahi , wassalatu wassalamu ‘ala rasulillah ,Allaahumma innee as’ aluka min Fadlik .

 In the Name of Allah , and peace be upon the Messenger of Allah O Allah , I ask you of your   

Favour . 

——————————–

 

 

 

Q 7 : When you hear the call to prayer what do you say ? 

 

Ans : I say as the mu’adin says.   

——————————–

 

 

 

Q 8   : What do you say when adhan says : “Hayya ‘ala salah’ ‘ come to pray ‘ Hayya ‘ al falaah’ ‘ come to success “?

 

 Ans : I should say : laa hawla wa laa quwwata illa billah .

——————————–

 

 

 

Q 9 : When do I say it ?

 

Ans : After each statement .

——————————–

 

 

 

Q 10  : What did the prophet [PBUH] say ? 

 

Ans : He said , “The supplication which is made between the adhan and the Iqama Is not rejected “ .

——————————–

 

 

 

Q 11 : What is the oldest house of worship on earth ?

 

Ans : The Ka’bah .  

——————————–

 

 

 

Q 12 : How many Muslim pilgrims from all over the world come to Makkah ?

 

Ans : More than two and half million Muslims from all over the world come to it . 

——————————–

 

 

 

Q 13 : Why do they come to Makkah ?

 

 Ans : They come to perform the rites of Hajj .

——————————–

 

 

 

Q 14 : How do they do Tawaf around the Ka’bah ?

 

Ans : They do it with devotion and hope of all his mercy.

——————————–

 

 

 

Q 15 : How many Muslims during the month of Ramadan journey to Makkah’s Grand Mosque ?

 

Ans : More than a million Muslims journey to it .

——————————–

 

 


best online arabic course at eaalim.com


Q 16 : Why do the Muslims journey to Makkah’s Grand Mosque ?

 

Ans : They journey to it for Umrah .

——————————–

 

 

 

Q 17 : When do people go to Makkah for Umrah ? 

 

Ans : In fact they go all year round .

——————————–

 

 

 

Q 18 :  What does Allah say about the prayers ? 

 

Ans : The Almighty Allah says  about them ,”prayers have been prescribed for the believers of set times “, 

——————————–

 

 

 

Q 19 : What does Allah command Muslims ? 

 

Ans : Allah commands them to perform the prayer [Salah ]at its prescribed times .

——————————–

 

 

 

Q 20 : What was the first obligatory duty upon the prophet [PBUH]and his followers ?

 

Ans: Prayer was the first obligatory duty .

——————————–

 

 

 

Q 21 : What will the prayer also be? 

 

Ans : It will also be the first action Allah the Almighty will question us about on the Day of Judgement .

——————————–

 

 

 

Q 22 : What is Salah indeed ? 

 

Ans : Indeed it is the supporting pillar of Islam .

——————————–

 

 

 

Q 23 : What if someone believes it is not obligatory and abandons it ?

 

 Ans ; He becomes a disbeliever .

——————————–

 

 

 

 

Q 24 : What did the prophet [PBUH] say about the prayer ? 

 

Ans : He said , “ The covenant between us and them [i.e the disbelievers] is the prayer , so if one abandons it, He has become a disbeliever  “.

——————————–

 

 

 

Q 25 : How many prayers which Allah has prescribed for his servants as Allah’s Messenger [PBUH] said ?

 

Ans : The prophet [PBUH] said .” there are five prayers which Allah has prescribed for his servants”

——————————–

 

 

 

Q 26 : What is the guarantee from Allah for those who perform them properly without disrespectful omissions?

 

Ans : Allah will admit them into paradise .

——————————–

 

 

 

Q 27 : What guarantee from Allah for those who don’t observe them?

 

Ans : Allah offers no such guaranteeHe may punish them If He wills , or He may forgive them If He wills . 

——————————–

 

 

 

Q28 : What did the prophet [PBUH] also say ? 

 

Ans : He said ,” If there was a river at the door of any one of you and he took a bath in it  five times a day , would you notice any dirt on him ? 

——————————–

 

 

 

Q 29  : What did they say ? 

 

 Ans : They said , “ not a trace of dirt would be left .”

——————————–

 

 

 

Q 30 :  What did the prophet [PBUH] then say ? 

 

 Ans : He said . “ That is the example of the five prayers with which Allah removes sins “.

——————————–

 

 


best online arabic course at eaalim.com


Q 31 : What did the prophet [PBUH] reply when he was asked which deed is the best? 

 

Ans : He replied ,” performing salah at its due time “.

——————————–

 

 

 

Q 32 : What did Allah’s Messenger[PBUH] say ? 

 

Ans : He said, “ The congregational prayers are better than the individual prayer by twenty – seven degrees”.

——————————–

 

 

 

Q 33: What did the prophet [PBUH] also say ? 

 

 Ans : He said . “ Whoever performs the Isha prayer in congregation , it is as if he prayed half the night . 

——————————–

 

 

 

Q 34 : What did the prophet[PBUH]  say about whoever performs the Fajr prayer in congregation?

 

 Ans : It is as if he prayed the whole night . 

——————————–

 

 

 

Q 35 : What are the obligatory prayers ?

 

Ans : they are : 

1- The Dawn prayer [salat -ul- fajr].

——————————–

 

 

 

Q 36 : How many rak’ahs does the dawn prayer consist of?

 

Ans : It consists of two rak’ ahs .

——————————–

 

 

 

Q 37 :  When does the dawn prayer start ? 

 

Ans : It starts with coming of Dawn until the sky starts to become Yellowish . 

——————————–

 

 

 

Q 38: How long is the time for the Fajr prayer ? 

 

Ans : It lasts until sunrise .

——————————–

 

 

 

Q 39 : How many rak ‘ahs  are there in  the noon prayer [salat-udh – Dhuhr ]?

 

Ans : It consists of four rak’ ahs .

——————————–

 

 

 

Q 40 : When does the noon prayer start ?

 

Ans : It starts  from after midday until mid afternoon , 

 when an object’s shadow is about the same length as the object itself . 

——————————–

 

 

 

      

Q 41 : How many rak’ ahs does the afternoon prayer consist of ? 

 

Ans : It consists of four ra aks .

——————————–

 

 

 

Q 42 : When does the afternoon prayer begin ?

 

It begins from the time when the length of one’s shadow is equal to one’s hieght until the sun begins to change colour before sunset .

——————————–

 

 

 

Q 43 : How long does Alsr prayer last?

 

Ans : It lasts until just before sunset.

——————————–

 

 

 

Q 44 : How many rak ‘ahs does the sunset  salat-ul-Al-Maghrib prayer consist of?

 

Ans : It consists of three rak’ahs .

——————————–

 

 

 

Q 45 : When does Al-Maghrib prayer begin ?

 

Ans : It begins immediately after sunset .

——————————–

 

 


best online arabic course at eaalim.com


 Q 46 :How long does the time for Al-Maghrib prayer last ?

 

Ans : The time of al-Maghrib prayer lasts

 until the twilight disappears .          

——————————–

 

 

 

Q 47 : How many rak’ ahs does the late evening prayer [salat- ul-  Isha] consist of ?  

 

Ans : It consists of four rak’ ahs .

——————————–

 

 

 

Q 48 : When does the late evening prayer begin ?

 

Ans :  It begins with the disappearance of the twilight and continues up to half the night .

——————————–

 

 

 

Q 49 : What is the number of rak’ ahs to be performed in each of the five daily obligatory  prayers  add up?

 

Ans :  It adds up to a daily total of seventeen rak’ahs. 

——————————–

 

 

 

Q 50 : How many prayers were made obligatory on Muslims?

 

Ans : They were  fifty prayers.

——————————–

 

 


POST     COMMENTARY

           In Islam there not a big difference between ‘Ebadat, ways  of worship on the one hand, and etiquette and Islamic manners on the other. There is a saying that states, ‘Your religion, piety is the way you treat other people’. This necessarily means that ways of worship must affect a Muslim’s conduct. Likewise A Muslim’s conduct must be positively affected by their ways of worship. The ultimate end of worship is to keep a Muslim in the company of their Lord, and at the same time to make a Muslim a better human both morally and physically. Islam has brought religion into the streets, ie ways of worship are not shere and void rites. Rather, they are a comprehensive way of life and a thorough lifestyle. Let a given way of worship be prayer, fasting, zakat or pilgrimage, the most important point is the effect this way of worship has on a Muslim. So it is said that, ‘This whose prayer doesn’t stop them from doing bad things, has no prayer.’ Also , Allah says in the Holy Quran, ‘ Verily, a good word is better than a Sadaqa followed by hurting people’s feelings.’ Allah is all Rich and all Needless, so He doesn’t benefit from our worship. Rather it is we who do.


See part 19 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-19/

best online arabic course at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x