UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 22nd, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 16 “learn arabic free”

 

learn arabic free at eaalim.com

 


Q 1: What does the Imam do when  he comes into the Mibar?

 

Ans : He greets the people with Salaam and ascends the Minbar.

——————————–

 

 

 

Q 2: What does the mu’ adhin do ? 

 

Ans : He calls the adhan.

——————————–

 

 

 

Q 3: What does the Imam do after  the adhan ? 

 

Ans : He stands up facing the worshippers and delivers the Khutbah .

——————————–

 

 

 

Q 4:What does the Imam start the Khutbah with?

 

Ans : He starts it with glorifying and invoking Allah’s peace and blessings on the prophet [PBUH] .

——————————–

 

 

 

Q 5: What does the Imam remind the assembly of ? 

 

Ans : He reminds the assembly of their duties towards Allah .

——————————–

 

 

 

Q 6: What does the  Imam remind them too? 

 

Ans : He reminds them  to follow what Allah has commanded and avoid what he has prohibited.

——————————–

 

 

 

Q 7: What does the Imam urge them to do ? 

 

Ans : He urges them to do good deeds and abandon evil ones.

——————————–

 

 

 

       

 Q 8: What does the Imam do after that ?

 

Ans: He then sits down for a brief pause .

——————————–

 

 

 

Q 9: Why does the Imam stand up again ? 

 

Ans : He stands up again to resume the Khutbah .

——————————–

 

 

 

Q 10: What does the Imam finally do ?

 

Ans : Finally , he prays  for the congregation and for the entire Muslim community .

——————————–

 

 

 

Q 11: What do both the Imam and Mu’adh-dhin do ?

 

Ans : The Mu’ adh-dhn calls the Iqama , and the      

Imam Then leads the congregation in salah .

——————————–

 

 

 

Q 12: How does the Imam recite the Quran in the two rak’ ahs ? 

 

Ans : He recites the Quran loudly in the two rak’ ahs 

——————————–

 

 

 

Q 13: What are As- sunan ar- Ratibah?

 

Ans : They are the established voluntary prayers which the prophet [PBUH]regularly performed in combination with the five obligatory prayers .

——————————–

 

 

 

Q 14: When are they performed ?     

 

Ans : They are performed before and after the obligatory prayers.

——————————–

 

 

 

Q 15: What does offering them entail ?

 

Ans: It entails a great deal of blessings and rewards.

——————————–

 

 


learn arabic free at eaalim.com


Q 16: What did the prophet [PBUH] say about the two rak’ ahs of the fajr ? 

 

Ans : The prophet [PBUH] said ,“ the two rak ‘ahs of the Fajr are better for me than this world and all it contains.   

——————————–

 

 

 

Q 17: What are the rak’ahs of Asunan ar- Ratibah?

 

Ans : They are :   

A- Two rak’ ahs before the Fajr prayer .

B- four rak’ ahs before the Dhuhr prayer and two after it .

C – Two rak’ ahs after the Maghrib prayer .

D- two rak’ ahs  after the Ishaa prayer .

——————————–

 

 

 

Q 18: What did Umm Habeebah [MABPWH] say ?

 

Ans :  She said , “ that she heard Allah’s Messenger [PBUH] say ,” whoever prays twelve rak’ahs in day and night a house will be built for him in paradise .  

——————————–

 

 

 

Q 19: What does the Arabic word witr mean ?

 

Ans : It means “ odd number “ .

——————————–

 

 

 

Q 20: What is generally used to refer to ? 

 

Ans : It is generally used to refer to salatul -witr .

——————————–

 

 

 

Q 21: What is salatul -witr ? 

 

Ans : It is the performance of the last voluntary night prayer as one rak’ ah . 

——————————–

 

 

 

Q 22: What should the maximum prayer be before it be ? 

 

Ans : It should be ten .”

——————————–

 

 

 

Q 23: What did the prophet [PBUH]say about “ the optional night prayer ?

 

Ans : The prophet [PBUH] said , it should be offered in twos and twos .

——————————–

 

 

 

Q 24: What  do you do if you fear that dawn is approaching ?

 

Ans : I then offer one rak’ah to make [The number of rak; ahs]you have offered odd[witr] .

——————————–

 

 

 

Q 25: What’s al- witr prayer ? 

 

Ans : It’s a necessary  sunnah .

——————————–

 

 

 

Q 26: Should a Muslim leave al- witr prayer ? 

 

 Ans : No, a Muslim shouldn’t leave it under any circumstances .

——————————–

 

 

 

Q 27: How long is the time of al- witr prayer ? 

 

Ans : It’s time extends from the Ishaa prayer until shortly before the Fajr prayer .

——————————–

 

 

 

Q 28: What’s the preferable time to perform it ?

 

Ans : It is preferable to perform it in the last part of the night unless  one fears one might wake up late to do it .

——————————–

 

 

 

Q 29: What will you do If you think that you will be able to wake up in the last part of the night ?

 

Ans : I should perform the witr prayer in the first part.

——————————–

 

 

 

Q 30: If you think that you can wake up in the last part of the night, what should you do ?

 

Ans : I should pray in the last part .

——————————–

 

 


learn arabic free at eaalim.com


Q 31: Why should the witr prayer be performed?

 

Ans : Because it is attended [by the angels] and is more virtuous .

——————————–

 

 

 

Q 32: What is recommended to recite for the two rak’ ahs that occur before the witr prayer ? 

 

Ans : It is recommended to recite surat al- A’ala [surah 87] after surah al -Fatiha in the first one .

——————————–

 

 

 

Q 33: What is recommended to recite in the second one? 

 

Ans : It is recommended to recite surah al- kaafiroon after surah al -Fatiha.

——————————–

 

 

 

Q 34: Which surah did the prophet [PBUH] frequently recite after surah al -Fatihah ?

 

Ans : The prophet [PBUH] frequently recited surah al- Ikhlas [surah 112 ]

——————————–

 

 

 

Q 35: What are the two surahs that the prophet [PBUH] occasionally  recited ? 

 

Ans :  He occasionally recited surah al – Falaq [surah 113] , and [surah an -Nas] along with surah al -Ikhlas 

——————————–

 

 

 

Q 36: What shouldn’t a Muslim offer twice in the same night ?

 

Ans : He shouldn’t offer the witr performance .

——————————–

 

 

 

Q 37: What did the prophet [PBUH] say?

 

Ans : He said, “ There are no two witr prayers in the same night” .

——————————–

 

 

 

Q 38: What does Dhikrullah mean ? 

 

 Ans : It means remembrance of Allah .

——————————–

 

 

 

Q 39: How can Dhikrullah be done ?

 

Ans : It can be done by either the tongue or the heart . 

——————————–

 

 

 

Q 40: What is the best form of Dhikr ?

 

Ans : The best form of dhikr is the one that is done by both of them .

——————————–

 

 

 

Q 41: What does Almighty Allah commands ?

 

Ans : Almighty Allah commands us to do dhikr .

——————————–

 

 

 

Q 42: What does Almighty Allah say in the Holy Quran ?

 

Ans : Almighty Allah says : 

Remember me and I shall remember you. Be grateful to Me and don’t deny Me .

——————————–

 

 

 

Q 43: When does Allah remember us ? 

 

 Ans : He remember us in return 

——————————–

 

 

 

Q 44: What did Allah say in hadeeth qudsi? 

 

 Ans : Allah said , “I am as My servant thinks Iam .

——————————–

 

 

 

Q 45: When is Allah his servant ? 

 

Ans :    When a servant remembers Allah .

——————————–

 

 


learn arabic free at eaalim.com


Q 46: What happens If a slave makes mention of Allah to himself? 

 

Ans : Allah will make mention of the servant  to himself .

——————————–

 

 

 

Q 47: What happens If a slave makes mention of Allah to himself in a gathering ?

 

Ans : Allah will make mention to the servant in the gathering better than it .

——————————–

 

 

 

Q 48: Would Allah’s Messenger always remember Allah ?

 

Ans : Yes ,He would always remember Allah. 

——————————–

 

 

 

Q 49: When does the prophet [PBUH] remember Allah?

 

Ans : Before going to bed , upon waking up , before entering the toilet , upon leaving it , upon entering the Mosque , upon leaving it .

——————————–

 

 

 

Q 50: Does the prophet [PBUH] always remember Allah before and after eating ,drinking in the morning and in the evening ?

 

Ans : Yes, He does at all times remember Allah.

——————————–

 

 

 


 

POST     COMMENTARY

          Fasting has its routine and discipline . First, a Muslim should have the intention to fast. It is not necessarily verbal. a token of the intention is to have the Suhoor.  Suhoor is a very late night or rather very early morning ‘light’ meal . Muslims have it to prepare for fasting on the following day. A Muslim sticks to and observes the validity of fasting all day long. They try hard to avoid any fasting spoilers. Such spoilers include, eating, drinking and intentional vomiting. There are also things which spoil one’s fasting, like backbiting etc. A Muslim  has to go on fasting till sunset. As soon as the sun sets, a Muslim should break their fasting by eating or drinking something, like a few date fruits or just a small sip of water or juice. It is also advisable and recommendable to hasten breakfast, immediately after sunset. It is also the prophet’s tradition to have the Suhoor meal as late as just before the call to the dawn prayer. So fasting is a way of worship and a pillar of Islam which regulates a Muslim’s daily routine. It also benefits Muslims  morally, spiritually, physically and even socially.


 

See part 17 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-17/

learn arabic free at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x