UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 22nd, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 15 “learn arabic online free”

 

 

learn arabic online free at eaalim.com

 


Q 1: Should we keep our parents out of harm ? 

 

Ans : Yes, we do especially when they get old.

——————————–

 

 

 

Q 2: How do we treat them ? 

 

Ans : We should  treat them kindly .

——————————–

 

 

 

Q 3: Do we get irritated with them or with their deeds ?

 

Ans : No, we don’t . 

——————————–

 

 

 

Q 4: How do we regard service to them ?

 

Ans : We regard service to them as an act of worship.

——————————–

 

 

 

Q 5: Why do we pray to Allah ? 

 

Ans : To forgive them and have mercy on them .

——————————–

 

 

 

Q 6: Should we raise our voices above theirs ?

 

Ans : No, we shouldn’t .

——————————–

 

 

 

Q 7: Should we go against their wishes?

 

Ans : No, we shouldn’t  .

——————————–

 

 

 

Q 8: Should we even flare up in anger towards them ? 

 

Ans : No, we shouldn’t but we remember their up-bringing  to us .

——————————–

 

 

 

Q 9: How was their bringing up to us ? 

 

Ans : They spent many sleepless nights doing so , and they cared for us and wore themselves out .

——————————–

 

 

 

Q 10: What are the commands  of Allah we must also remember ?

 

Ans : We must remember “ speak to them in gracious words “ 

——————————–

 

 

 

Q 11: What did they do to keep us satisfied ?  

 

 Ans   : They went hungry themselves.

——————————–

 

 

 

Q 12: What did they do for us to enjoy sleep ? 

 

Ans : They stayed awake at night .

——————————–

 

 

 

Q 13: Should all of us obey  our parents?

 

 Ans : Yes , we should , all of us do so .

——————————–

 

 

 

Q 14: Are there any examples of obedience?

 

Ans : Yes, there are : working people obey their employers , Teachers obey school authorities , soldiers obey commanding officers .  

——————————–

 

 

 

Q 15: What should young people keep in mind ? 

 

Ans : They should keep clearly in mind that Allah commands them to love ,respect and obey their parents . 

——————————–

 

 


learn arabic online free at eaalim.com


Q 16: How should we love our parents?  

    

Ans : We should love them from our hearts.

——————————–

 

 

 

Q 17: What should we always try to do ? 

 

Ans : We should always try to make them happy.

——————————–

 

 

 

Q 18: What must we show  our parents?

 

Ans: We must show them love and satisfy their needs .

——————————–

 

 

 

Q 19: When should we look after them ? 

 

ans.;We should look after them if they are sick .

 and whenever they need our help.

——————————–

 

 

 

Q 20: Where do the parents receive their authority over their children from ? 

 

Ans : They receive it from Allah .

——————————–

 

 

 

 Q 21: When must children obey them ?

 

Ans : They must obey them in all things .

——————————–

 

 

 

Q 22: Which is the only exception of disobeying parents ? 

 

Ans : The only exception of accommand to sin .

——————————–

 

 

 

Q 23: What did a man once  say to the prophet [PBUH]?

 

Ans : He said ,”O Allah’s Messenger who is more entitled to my best companionship?

——————————–

 

 

 

Q 24: How many times did the man ask the prophet [PBUH]  ?

 

 Ans : The Man asked three times and the prophet [PBUH] replied three times .

——————————–

 

 

 

Q 25: Who was the next one the man asked and what did the prophet reply?

 

Ans :  The prophet [PBUH] replied “ “Your father “  

——————————–

 

 

 

Q 26: What did the prophet [PBUH] say?

 

Ans :He said that Allah has forbidden us from disobeying our parents.  

——————————–

 

 

 

Q 27:  What did the prophet [PBUH] say about  disobeying parents ? 

 

Ans : He said it is one of the major sins .

——————————–

 

 

 

Q 28: What is the special prayer which is offered in place of salatu adhu-Dhuhr on Friday ?

 

Ans : Salatul Jumu’ah [The Friday prayer]

——————————–

 

 

 

Q 29: How many rak’ahs does salatul Jumu’ah consist of ?

 

Ans : It consists of two rak’ahs .

——————————–

 

 

 

Q 30: Which sermon on Friday is it  preceded by ? 

 

Ans :  It is preceded by The Khutba .

——————————–

 

 


learn arabic online free at eaalim.com


Q 31: Who does [Salatul Jumu’ah] bring together ?

 

Ans : It brings together a large number of people from different places .

——————————–

 

 

 

Q 32: What does this increase ?

 

Ans : It increases the sense of Greatness .

——————————–

 

 

 

Q 33: Is Salatul Jumu’ah an obligation ?

 

Ans : Yes, it is obligatory on every free adult , non travelling , men who don’t have a valid excuse .

——————————–

 

 

 

Q 34:  What’s a valid excuse for not attending Salatul -Jumu’ah ?

 

Ans : Illness .

——————————–

 

 

 

Q 35: Is Friday obligatory for women ?

 

Ans : No, It is optional for them .

——————————–

 

 

 

Q 36: What does a woman do , If she decides  to pray at home ?

 

Ans : She must pray four rak’ ahs of the Dhuhr in the usual manner .

——————————–

 

 

 

Q 37: What also If anyone is prevented from attending Salatul- Jumu’ah do ?

 

Ans : He or she must also pray the four rak’ahs of the Dhuhr prayer in the usual manner .  

——————————–

 

 

 

   

Q 38: What is Friday ?  

 

Ans : It is a noble and virtuous day .

——————————–

 

 

 

Q 39: What is the best day of the week ?

 

Ans : It is Friday .

——————————–

 

 

 

Q 40: What did the prophet [PBUH] say about Friday ?

 

Ans : The prophet [PBUH] said, “ The Sun hasn’t risen on a day better than Friday.

——————————–

 

 

 

Q 41: What happened on friday according to the prophet [PBUH] ?

 

Ans : On it Adam was created, On it he was admitted into paradise and on it he was expelled from it .

——————————–

 

 

 

Q 42: When will the hour occur ? 

 

Ans :  It will not occur on friday.

——————————–

 

 

 

Q 43: What are etiquette and duties on Friday? 

 

Ans :  They are : 1- Taking a bath [Ghusl]

2- Wearing clean clothes and fragrance .

3- Leaving early to arrive before its time .

4- Not to separate between two people who are sitting .

5- Praying two rak’ ahs before sitting down .

6- Listening attentively when the Imam is giving the Khutbah .  

7- Reciting surah al- Kahaf .

8-Invoking Allah’s peace and blessings on the prophet[PBUH] 

——————————–

 

 

 

Q 44: What did the prophet [PBUH] say about taking a bath on Friday ?

 

Ans : He said , “ Taking a bath on friday is a sunna for every Muslim .

——————————–

 

 

 

Q 45: What  shoud a Muslim  do when entering and the Imam is delivering the sermon ?

 

Ans : He should perform two rak’ahs briefly .

——————————–

 

 


learn arabic online free at eaalim.com


Q 46:What should Muslims do when the Imam is giving the Khutbah ?

 

Ans : They should listen attentively to the Friday sermon  and remain silent throughout .

——————————–

 

 

 

Q 47: What isn’t allowed for Muslims when the Imam is giving the Khutbah ?

 

Ans: They are not allowed to even talk to each  other quietly.

——————————–

 

 

 

Q 48:  What did the prophet [PBUH] say If one tells his [Muslim ] brother to be quiet while the Imam is giving the sermon ? 

 

Ans : The prophet [PBUH] said, “ that the  one who tells his [Muslim brother to be quiet , is guilty of idle talk .

——————————–

 

 

 

Q 49: Which is recommended to be recited on friday ?

 

Ans : Surat al- Kahf [18th surah of the Quran ] .

——————————–

 

 

 

Q 50: What did the prophet [PBUH] say about recitation surat al -Kahf on Friday ?

 

Ans : The prophet [PBUH] said, ” whoever recites surah al- kahf on Friday ,what is between the Fridays  will be illuminated for him by light .”

——————————–

 

 


 

POST     COMMENTARY

       Fasting is the fourth pillar of Islam.  Fasting is not a new practice, innovation or an invention of Islam. All the previous nations  practised fasting long before Islam. Fasting means to abstain from something. In Islams, fasting means to abstain from food, drink and having sex from dawn to sunset for the purpose of obeying and pleasing Allah. There are two kinds of fasting, voluntary fasting and compulsory fasting.  The compulsory fasting is in the month of  Ramada, the ninth month of the lunar and Hijri calendar. Ramadan is a season of worship and obedience. This is a fact. It is also a season of joy and social occasions when relatives visit each other and invite each other to have breakfast together. The objective is not to have food or drink, but rather it is to see each other, maybe once in a year. Furthermore, Ramadan is the month of the Holy Quran. So, many Muslims listen to and recite the Holy Quran in this month. Many Muslims perform al- Taraweeh prayer, a voluntary prayer of eight Rakat after al- Eisha prayer. So Ramadan is a season of worship and joy which benefits Muslims spiritually and socially. 

 


 

See part 16 here =>https://www.eaalim.com/download/worship-part-16/

learn arabic online free at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x