UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Ibadat

Published on August 21st, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam: Worship, part 1 “learn quran with tajweed”

 

 

learn quran with tajweed at Eaalim.com

 

————————————————————————————————————————-

 

Pillars of Islam :

 

Q 1: How many pillars is Islam based on ?

 

ans:  Islam is based on five pillars, they represent absolute submission and subordination to Allah the Almighty . 

——————————–

 

 

 

 

The Fisrt Pillar of Islam (testimony):

 

Q 2 : What is the first pillar of Islam?

 

ans :  Ash-shahada [the declaration of Faith]It is the first cornerstone of the five pillars, it is to testify that there is no god but Allah and Muhammad is the Messenger of Allah .

——————————–

 

 

 

 

The Second Pillar of Islam (Prayer):

 

Q 3: What is the second pillar of Islam?

 

ans : Salah [the prayer], It is a permanent link between Allah and His slaves where it organizes their daily life affairs .   

——————————–

 

 

 

Q 4 : How many compulsory prayers do we have every day?

ans: There are five prayers.

Every day we have to pray five prayers on the ground and  they are fifty in the balance of good deeds. 

——————————–

 

 

 

Q  5 : What is the first thing we have to do in prayer? 

 

ans : The ablution , [to make wudu] .

Tip  : Wudu[ablution] it is quite significant as the prophet [PBUH] said without wudu the prayer won’t be accepted if he / she is not pure , a Muslim must purify himself / herself. 

——————————–

 

 

 

Q 6 : What’s the Qibla? 

 

ans : It’s the direction where we direct our face, it’s the trend where all Muslims face it wherever they are.

——————————–

 

 

 

 

The Third Pillar of Islam (zakat):

 

Q 7 : What’s the third pillar of Islam?

 

ans : Zakat, Paying it is purification for the Muslims‘ funds.

——————————–

 

 

 

Q 8  : Why must most Muslims pay Zakat?

 

ans : To purify their dues.

Tip   : Beside purifying their funds , paying Zakat [Alms] removes grudges and deep displeasure between the individuals of Islamic community . 

——————————–

 

 

 

Q 9 : To whom is Zakat paid?

 

ans :  It’s paid to poor people and people in need.

Tip : Paying Zakat for poor people could create a kind of social cohesion and reduce crime rates .

——————————–

 

 

 

Q 10: Are there particular categories that Zakat must be paid for?

 

ans : Yes, there are, Allah the Almighty has determined eight  [categories] to be paid for them .

——————————–

 

 

 

Q  11 : Is there a specific time for paying Zakat?

 

ans. Yes there is, when it comes to Nissab. Islam has set specific terms  for paying Zakat.

——————————–

 

 

 

 

The Fourth Pillar of Islam (fasting):

 

Q 12 : What is the fourth pillar in Islam?

 

ans : Saum [fasting],it is abstaining from eating and drinking from dawn to the sunset . 

——————————–

 

 

 

Q 13: What’s Saum’s month?

 

ans : It is the month of Ramadan, It is a month of fasting which Almighty Allah has made it obligatory on all adult Muslims as part of the five pillars that Islam has been built on . 

——————————–

  

 

 

Q 14: Is it compulsory for all Muslims?

 

ans :Yes, It is , all Muslims are obliged to fast except those who have severe circumstances or chronic diseases.

——————————–

 

 

 

Q 15 : What do Muslims do in case they are on travel, war or sick?

 

ans: They can fast on other days, for Allah the Almighty wants to ease up fasting for His slaves and does not intend for them hardship. 

——————————–

 

 

 

 

The Fifth Pillar of Islam (pilgrimage):

 

 

————————————————————————————————————————-

learn quran with tajweed at Eaalim.com

————————————————————————————————————————-

 

 

Q 16 : What is the fifth pillar of Islam?

 

Hajj[Pilgrimage] is to intend visiting Makkah where it shapes our life and we live in complete submission to Allah and reflect unification of the Islamic nation . 

——————————–

 

 

 

Q 17 : Is pilgrimage[Hajj] compulsory for all Muslims? 

 

ans: No, It Isn’t .

Tip   : It is just for those who are able and afford to perform it .  

——————————–

 

 

 

Q 18: How many times does a Muslim perform Hajj {pilgrimage}at least?

 

ans : Once a lifetime ,every capable Muslim can perfrom Hajj once in his  / her life. 

——————————–

 

 

 

Q 19 : Can Muslims do their prayer [Salah] individually? 

 

ans: Yes ,they can. Muslims can perform their Salah individually in case of reasons out of hand . 

——————————–

 

 

 

Q 20 : Jamaa is an Arabic word. What does it mean? 

 

ans: Performing the prayer in group [congregation].Muslims pray in congregation ,because it is better than the individual prayer with twenty seven degree. 

——————————–

 

 

 

Q 21: What is the best way to be performed?

 

ans:  Congregationally

——————————–

 

 

 

Q  22  : Can Muslims do their Salah [prayer]wherever they are?

 

ans : Yes, they can ,Muslims can do their prayer everywhere conditioned to be pure for performing prayer.

——————————–

 

 

 

Q  23 : Do the five prayers remove the sins?

 

ans: Yes. They do, The five prayers in addition to Friday prayer ,  remove the sins .  

——————————–

 

 

 

Q 24: Which duty has Allah made obligatory for His slaves is dearer to Him? 

 

ans :  Salah [the prayer].Almighty Allah has imposed Salah which is dearer duty on His servants.

——————————–

 

 

 

Q 25 : If someone makes His ablution well. will he be in a state of prayer? 

 

ans: Yes, He  will .When a Muslim makes his  ablution well he will be in a state of prayer and all he has  to do is going to pray in congregation .

——————————–

 

 

 

Q  26  : What will be added to /her / him in each step to his record?

 

ans : A good deed will be added to his deeds’  balance for each step towards the Mosque . 

——————————–

 

 

 

Q 27 : What will be erased from his record too?

 

ans : A bad deed will be erased from his bad deeds’ Balance . 

——————————–

 

 

 

Q 28  :  What do you have to do when you hear the call for the prayer?

 

ans  :  I leave doing everything when I hear the call and prepare for Salah ,then I go to the mosque to perform it . 

——————————–

 

 

 

Q  29 : Does every prayer have its particular time? 

 

ans : Yes, It does, every prayer has a specific time to be performed owing to the importance of time in our life.

——————————–

 

————————————————————————————————————————-

learn quran with tajweed at Eaalim.com

————————————————————————————————————————-

 

 

Q  31 : What’s the prayer immediately after the sunset called?

 

ans: Maghrib, It is the prayer which we perform right away after sun goes down where it consists of three Rakhas{prostrations].     

——————————–

 

 

 

Q 32: How many rak’ahs  are there in the daily five prayers? 

 

ans :  There are 17 rak has in the daily five prayers. We perform each one according to its particular time. 

——————————–

 

 

 

Q 33  : What do  Muslims say to start their prayer?

 

ans : They raise their hands to the level of their ears or their shoulders and say: “Allahu akbar”,When Muslims raise their hands they start performing the prayer with  the first Takbeer [ Allahu akbar] which means Allah is the Most Great.

——————————–

 

 

 

Q  34 : What is rak’ah?

 

ans : It is a set of recitations and movements, Rakah consists of Recitation of surat al- fatiha while standing and Recitation of some of the holy Quran  ( in the first two Rakas, Ruku (Bowing) , Rising, Sujud and sitting between the two prostrations. 

——————————–

 

 

 

Q 35 : What does it consist of?

 

ans:  It consists of six movements :

Recitation of surah Al -Fatiha, Recitation of another surah . Ruku , rising and standing ,sujud[ prostration] and sitting between the two prostrations.  

——————————–

 

 

 

Q 36 : What’s the Masjid?

 

ans: It is a place where Muslims perform their five time prayer .

——————————–

 

 

 

Q  37 : Who calls out the adhan?

 

ans:  The Muadhin, He is the person who calls for the prayer to remind people with the appointed time of each Salah.

——————————–

 

 

 

Q  38  : Where do we always face to offer our prayer? 

 

ans  To the Qibla.

Tip   : We face the Qibla which is  the right direction to perform our prayers . 

——————————–

 

 

————————————————————————————————————————

learn quran with tajweed at Eaalim.com

————————————————————————————————————————-

 

 

Q 39 : Do we face  it every time we come to pray?

 

ans:  Yes, we do.

Tip   : Every time we offer our prayer we face the Qiblah because it is the direction which Almighty Allah has determined for our prophet [PBUH] and we follow the prophet’s trace. 

——————————–

 

 

 

Q 40: What does the Mihrab show us ?

 

ans;  It shows us where the Qibla is

Tip   : A Mihrab shows us the direction of the Qiblah which we face when we pray .  

——————————–

 

 

 

Q 41 : Where’s Kaaba?

 

ans:  It’s in the center of Almasjid Al haram .

Tip   : It stands in the middle of the Grand Mosque – Al- Masjid al- Haram.  

——————————–

 

 

 

Q 42 : Where does it stand ?

 

ans : It stands in Makkah the second of the two Qiblas. 

——————————–

 

 

 

Q  43 : Where’s Al-Masjid  al- Haram?

 

ans:  it’s in Makka too.

Tip  :The Grand Mosque – Al -Masjid al -Haram lies in Makkah , it contains the Ka’bah, 

——————————–

 

 

 

  

Q 44:Is it the second honoured place or the first ?

 

ans: It’s the first Mosque,Almasjid al- Haram is the first honoured Mosque . 

——————————–

 

 

 

Q 45: What is the second honoured mosque?

 

ans:  Almasjid Alnabawy ,It is the Mosque of the prophet [PBUH]in al – Madinah al- Munawarah .

——————————–

 

————————————————————————————————————————-

learn quran with tajweed at Eaalim.com

————————————————————————————————————————-

 

 

Q 46: Are there several water taps in one place for making wudu?

 

ans : Yes, there are. There are many taps in Al – Masjid al- Nabawy for making  ablution [Wudu]before starting  the prayer,  they are all in one place.  

——————————–

 

 

 

Q 47  : What do we say when entering the mosque? 

 

ans: ‘In the name of Allah and prayers and peace be upon Allah’s Messenger ,O Allah open the gates of your mercy for me.”

——————————–

 

 

 

Q  48: Do we have to take off our shoes or sandals?

 

ans : Yes , we do ,before we enter the mosque we have to take off our shoes , because it is a pure place and it is not permissible to get into the mosque wearing them .

——————————–

 

 

 

Q  49 : Where do we leave them?

 

ans  : At the entrance to the mosque, We leave them at the specified places for them whether inside or outside the Mosque . 

——————————–

 

 

 

Q  50 : Do we have to join the worshippers quietly without hurrying or rushing?

 

ans : Yes, we do, the mosque’s etiquette is abiding by quietness and avoiding hurrying and rushing.

——————————–

 

 

 

————————————————————————————————————————-

 

POST COMMENTARY

        Like a beautiful building, Islam is based on pillars which make it a firm, organised, meaningful and a distinguished religion. The first thing a human does is to testify that there is no god but Allah, and that Mohammad is His messenger. It is said in Arabic: “ La Ilaha Illa Allah, Mohammador Rasolu Allah. The second pillar is prayer. It is performed five times a day, regulating a Muslim’d daily routine and linking a Muslim to their Lord. The third pillar is fasting the month of Ramadan. It is compulsory for a Muslim who is adult and physicall and mentally safe and sound. The fourth pillar is Zakat, which is paid to help the poor and the needy. It helps to fight the crime of robbery and build social solidarity. The fifth pillar is pilgrimage, which means to visit Makkah for the purpose of worship during a certain time. It is required to be done once in a lifetime at least. These ways of worship benefits individuals and the society and declare Islam as the religion of peace and thorough submission to Allah the One only.

 


 

 

See part 2 Here => https://www.eaalim.com/download/worship-part-2/

learn quran with tajweed at Eaalim.com

 

 

 


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x