UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Seerah learn quran online

Published on August 29th, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam, Seerah: part 8 “learn quran for kids”

 

learn quran for kids at Eaalim.com

 


 

 

A New Life in Madinah:

 

Q1: What food didn’t the prophet eat?

 

ans: He didn’t eat onions or garlic smell.

——————————–

 

 

 

Q2: What did Hijra mark?

 

ans: It marked a new era in Islam & the world.

——————————–

 

 

 

Q3: Who helped the prophet in his call?

 

ans: Al- Ansar helped him.

——————————–

 

 

 

Q4: What did the prophet set up in Madina?

 

ans: He set up a Muslim society there.

——————————–

 

 

 

Q5: What did the migration to Madina mean?

 

ans: It meant the foundation of a Muslim nation.

——————————–

 

 

 

Q6: How did Omar recognize its importance?

 

ans: He started the Muslim calendar with it.

——————————–

 

 

 

Q7: What did the prophet do to his companions?

 

ans: He tied them in one brotherhood.

——————————–

 

 

 

Q8: What did the Medina constitution guarantee?

 

ans; It guaranteed the Jews their rights and property.

——————————–

 

 

 

Q9: Who called out the Adhan for prayers?

 

ans: Bilaal ibn Rabaah called for it.

——————————–

 

 

 

Q10: Who was the eternal unseen enemy?

 

ans: The Hypocrites were.

——————————–

 

 


learn quran for kids at Eaalim.com


Q11: How long did Muslims face Jerusalim in prayers?

 

ans: For eighteen months.

——————————–

 

 

 

Q12: What was the prophet ordered later?

 

ans: To abandon Jerusalem and face Kaaba.

——————————–

 

 

 

Q13: How did the Jews feel towards that?

 

ans: They were displeased about it.

——————————–

 

 

 

Q14: What was the wisdom of Qibla change?

 

ans: It was to test the believers to obey him.

——————————–

 

 

 

Q15: What were Makkans determined to do?

 

ans: They were determined to wipe out Islam.

——————————–

 

 

 

Q16: How did Muslims resist Makkans?

 

ans: They resisted them peacefully.

——————————–

 

 

The Armed Struggle with Makkah:

 

Q17:  How’d Muslims resist Makkan then?

 

ans: Through armed combat.

——————————–

 

 

 

Q18: What did the prophet begin to send out?

 

ans: He began to send out military expeditions.

——————————–

 

 

 

Q19: What was the aim of these expeditions?

 

ans: It was to compel them to open battle.

——————————–

 

 

 

Q20: Why did the prophet head an expedition?

 

ans: To attack a caravan, led by Abu Sufian.

——————————–

 

 


learn quran for kids at Eaalim.com


Q21: Where did they fight?

 

ans: They fought at Badr, a well near Madina.

——————————–

 

 

 

Q22: Who fought at Badr?

 

ans: 313 Muslims versus 1000 non Muslims.

——————————–

 

 

 

Q23: What happened at Badr?

 

ans: The Muslims defeated the non Muslims.

——————————–

 

 

 

Q24: What losses did the Makkans suffer?

 

ans: 70 were killed, many wounded & captured.

——————————–

 

 

 

Q25: How did Muslims treat the war captives?

 

ans: They treated them humanely and kindly.

——————————–

 

 

 

Q26: When did Uhud take place?

 

ans: In the third year after Hijira.

——————————–

 

 

 

Q27: How many warriors did Makkans have?

 

ans: They had 3000 strong fighters.

——————————–

 

 

 

Q28: What happened at the beginning?

 

ans: Muslims were victorious.

——————————–

 

 

 

Q29: Why were the Muslims defeated?

 

ans: As the archers left their posts for booty.

——————————–

 

 

 

Q30: Who led the Makkan army?

 

ans: Khalid ibn al- Walid led them.

——————————–

 

 


learn quran for kids at Eaalim.com


Q31: How many Muslims died in Uhud?

 

ans: About 70 Muslims including Hamza died.

——————————–

 

 

 

Q32: How many Makkans were killed?

 

ans: Twenty two of them were killed.

——————————–

 

 

 

Q33: When did the battle of the Trench occur?

 

ans: In Shawwal, in the year 5 AH.

——————————–

 

 

 

Q34: How many warriors did Makka prepare to fight Mohammad a third time?

 

ans: They prepared 10,000 warriors.

——————————–

 

 

 

Q35: Who played an evil role in forming it?

 

ans: The Jewish tribe of Banu al-Nadir did.

——————————–

 

 

Triumph and The Conquest of Makkah:

 

Q36: Why did the prophet expel Banu al-Nadir?

 

ans: As they plotted to kill him.

——————————–

 

 

 

Q37: Why was the battle of Trench so called?

 

ans: Due to the trench dug around Madina.

——————————–

 

 

 

Q38; Who suggested digging the trench?

 

ans: Salman al- Farisi suggested it.

——————————–

 

 

 

Q39: How long did the siege last?

 

ans: It lasted for 25 days.

——————————–

 

 

 

Q40; Why did the Makkans withdraw?

 

ans: Due to the cold and strong wind.

——————————–

 

 


learn quran for kids at Eaalim.com


Q41: What did the Muslims do on leaving for Madina?

 

ans: They swore a pledge to the prophet.

——————————–

 

 

 

Q42: Why was it called the Rudwan pledge?

 

ans: As none participating in it’d enter fire.

——————————–

 

 

 

Q43: How was al-Hudaybia a great victory?

 

ans: It gave Muslims the chance to spread Islam. 

——————————–

 

 

 

Q44: What did the prophet do to call for Islam?

 

ans: He wrote letters to rulers inviting them to it.

——————————–

 

 

 

Q45: To whom were these letters written?

 

ans: To Chostroes, Heraclius, and the Byzantine emperor.

——————————–

 

 

 

Q46: Why did the Makkans break the treaty?

 

ans: Due to their never ending hostility.

——————————–

 

 

 

Q47: How did the prophet react to it?

 

ans: He mobilized a10,000 men army.

——————————–

 

 

 

Q48: What did the prophet do in Makka?

 

ans :He captured it declaring a general amnesty.

——————————–

 

 

 

Q49: When did the conquest of Mecca occur?

 

ans: In the 8th., year of hijra.

——————————–

 

 

 

Q50: What happened after Mecca conquest?

 

ans:  All the Arabian tribes came to surrender to him.

——————————–

 

 

 

 

 


POST     COMMENTARY

       Ironically enough, life in Makkah was easier and simpler for Muslims than it was in Madinah.  This can be true in the sense that, in Makkah Muslims were only tortured and persecuted, while they clung to their faith. They had a little margin of freedom which afforded them hardly any options, and consequently any responsibility. Here lies ease and simplicity. On the other hand, life was harder and more complicated for Muslims. They had more than one antagonist, rival or an enemy. In Madinah, Muslims were no more that weak persecuted minority, rather, they became a strong majority, which if not ruled Madinah, they participated influently in running it. Having the enmity of Quraish in the background, the Muslims had to deal with a variety of people and issues. They had the Muhajireen and al- Ansar. They had al- Aws and al- Khazraj. They had to deal with the Jews who never welcomed the Presence of Muslims in “their” town, Madinah. Finally, the had the alarming issue of the hypocrites, who pretended to be Muslims, while in fact, they wanted to eradicate Islam from Madinah alltogether.

                Madinah had a strategic location on the trading route from Makkah to Syria and back. Quraish realized the fatal error they had committed by allowing Muslims to flee from between their hands and claws. So many battles, expeditions and skirmishes took place between Makkah on the one hand, and the Muslims on the other. The ultimate result of this was the unquestionable victory of Muslims, and the devastating defeat of Quraish, which was crowned by the conquest of Makkah and the Arabian tribes embracing Islam collectively.

 


 

 

learn quran for kids at Eaalim.com

See part 9 here => https://www.eaalim.com/download/seerah-part-9/

 

 


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x