UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Seerah no image

Published on August 29th, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam, Seerah: part 6

 

 

Q1: How did the prophet affect people?

ans: They were captivated by his mercy, generosity, humanity and good manners.

Q2: What happened as Islam began to spread?

ans: Quraish began to hurt Muslims hard.

Q3: How good was AbuTalib for Mohammad?

ans: He continued to protect and care for him.

Q4: How did they try to make him forsake his nephew?

ans: They threatened Abu Talib, either to leave him or there’d be a split between them and him.

Q5: How did Abu Talib find it to defend him?

ans: He found it hard to protect Mohammad.

Q6: What was the prophet’s reaction?

ans: He insisted on what he was doing.

Q7: What did Abu Talib do at last?

ans: He’d go on protecting him.

Q8:Why did he ask his followers to go there?

ans: As the persecution grew unbearable.

Q9: When did this migration take place?

ans: It was in Rajab, the 5th., year of the mission.

Q10: How many Muslims took part in it?

ans: A dozen men and four women took part.

Q11: Who were among those immigrants?

ans :The prophet’s daughter Ruqaya & Othman.

Q12: How did this migration affect idolaters?

ans: They realized that Muslims were ready to sacrifice everything for their religion.

Q13: Why did some migrants return back?

ans: Many people were said to have embraced Islam.

Q14: How many Muslims migrated again?

ans: 83 men & 18 women took part in it.

Q15: Why did Quraish send a delegation?

ans: To restore those emigrants.

Q16: Why was Abyssinia chosen?

ans: As it was a land of justice & prosperity.

Q17: What was the result of that delegation?

ans: They failed on their mission.

Q18: What happened due to that failure? 

ans: Quraish decided to boycott Muslims.

Q19: How was the boycott declared?

ans: They wrote it in a parchment on Kaaba.

Q20: When did the boycott happen?

ans: In the beginning of 7th., year of mission.

Q21: How long did the boycott last?

ans: It lasted for three years.

Q22: How did Muslims suffer in the boycott?

ans: They had to retire with limited supplies.

Q23: What were Muslims forced to do?

ans: They were forced to eat tree leaves.

Q24: What did the prophet do during it?

ans: He went on preaching his call to Islam.

Q25: What did the Makkans feel towards the boycott and the siege?

ans: They began to feel guilty about it.

Q26: What happened at the end of the siege?

ans: It failed & Muslims returned to their homes.

Q27:  Why was the Year of Grief so called?

ans: As Khadeja & Abu Talib died in that year.

Q28: When was the Year of Grief?

ans: It was in the 10th., year of the mission.

Q29: Why did the prophet go to al- Taif?

ans: To call for Islam as Quraish refused it.

Q30: How far is al- Taif from Makkah?

ans: It is about 60-70 miles away from it?

Q31: Who accompanied him on that trip?

 ans: Zayd ibn Haritha accompanied him.

Q32: How did the leading family meet the call?

ans: They were very disappointing.

Q33: How was the tribal leaders’ reaction?

They ridiculed him and rejected his call.

Q34: Where did the prophet resort to?

ans: He resorted to a vineyard.

Q35: What did the vineyard owners do?

ans: They pitied him and sent him their servant.

Q36: What did the servant do?

ans: He got a fresh cluster of grapes on a plate.

Q37: What was the servant’s name?

ans: It was Addas.

Q38: What was the servant’s religion?

ans: It was Christianity.

Q39: Where was the servant originally from?

ans: He was from Nineveh, Iraq.

Q40: Who once lived in that town?

ans: The prophet Yunus ibn Mattah lived there.

Q41: What happened in Wadi Nakhla?

ans: A group of jinn listened to the Quran.

Q42: What did the jinn do?

ans: They embraced Islam at once.

Q43: What did the jinn do later?

ans: They urged their folkto accept Islam.

Q44: Who took the prophet under his care?

ans: Al mut’im ibn Adyy took him.

Q45: What was the hardest moment for him?

ans: Al- Taif visit was the hardest moment.

Q46: How did Allah console his messenger?

ans: By the journey of Isra and Mi’raj.

Q47: What does Israa mean?

ans: It means a night journey.

Q48: What does Mi’raj mean?

ans: It means his ascension to heaven.

Q49: Who accompanied him on that journey?

ans: Angel jibreel accompanied him.

Q50: Who met him in Jerusalem?

ans: All the previous prophets met him.

POST     COMMENTARY

           As if Waraqa were foreseeing the future, when he said, “I wish I would be alive when your people dismiss you!” Being a prophet is the hardest job. Mohammad was praised as the honest and the most truthful, yet many accusations were thrown at him. He was said to be aliar, a poet, a sorcerer and a madman. Quraish began to torture and persecute him and his followers, who were forced to emigrate to ethiopia twice. Agonies come in clusters. Abu Talib, as well as Khadeeja died. Quraish were very stubborn in rejecting the call of Islam. The prophet went to Taif to call them to his religion. They were no less stubborn than Quraish. He was very sad about this.  On his way home to Makkah, in Wadi al-Jinn, some Jinn listen to the Quran and embrace Islam, which was some relief to him. However, Quraish imposed a siege and boycott on Mohammad and his followers for three long heavy years. As a token of support, Allah invited Mohammad to the greatest journey of ascension to the heavens above, both in body and soul. This showed Alla’s ability and the great value of Mohammad who met all the previous prophets in Jerusalem. On that miraculous journey, many miracles occurred to the prophet ; and prayer was made obligatory for Muslims.


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x