UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Adab no image

Published on August 29th, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam, etiquette: part 7

 

 

Q 1 : Why did Allah Glory be to Him  send 

His prophets, Nuh,Ibraheem,Dawood, Musa, Isa. and many others?

Ans : He sent them to bring people back to the straight path.

Q 2 : What do you say when you eat ?

Ans : I say : ‘Bismillah (in the name ofAllah ).

Q 3 : Which hand do you eat with 

Ans : I eat with my right hand .

Q 4 : From which side do you eat ?

Ans : I eat from the side [of the dish ]next to me.

Q 5 : What is Taharah (purification )?

Ans : It is half of faith .

Q 6 : What do you do to be with Allah ?

Ans : Fear him wherever we are . 

Q 7 : What are the best deeds to Allah  ?

Ans To say , I believe in Allah , ‘and then stand firm .

Q 8 : Where does paradise lie ? 

Ans : It lies under the feet of mothers .

Q 9 : Is there a cure for every disease? 

Ans : Yes, It is .

Q10:Will Allah protect you, if you are mindful of Him ?

Ans : Yes, He will .

Q 11 : When will one be a true believer ?

Ans : He won’t believe until he loves for his brother what he loves for himself .

Q 12 : What is shyness?

Ans : It is a part of faith .

Q 13 : What is time ,is it money and gold?

Ans:It Isn’t money or gold , it is life, and it is  limited .

Q 14 : What must a Muslim appreciate?

ans.He must appreciate every moment of his life . 

Q 15 : What should a Muslim always do ?

Ans : He should strive to make the best use of it .

Q 16 : Can anything be done without time ? 

Ans : No, it can’t.

Q 17 : What does time do ? 

Ans : It eats away what is small , It builds up all that is great .

Q 18 : Why  is time the longest ? 

Ans : Because it lasts forever .

Q 19 : So , why is it the shortest ? 

Ans : Because none of us has enough time to finish life’s work .

Q 20 : How is time  the swiftest ?

Ans : It is the swiftest for those who are happy .

Q 21 : How is time the slowest ? 

Ans : It is the slowest for those who suffer .

Q 22 : What is life made of ? 

Ans : It is made of  time . 

Q 23 : Can we recover or store lost time? 

Ans : No, we can’t  .

 Q 24 : Is lost time ever found ? 

Ans : No, it is never found .

Q 25  : What do we all have ?

Ans : We all have the same supply of time – twenty -four hours a day .

Q 26 : How do we use time ? 

Ans : We use it differently .

Q 27 : What did Allah’s Messenger [PBUH] say ?

Ans : He said , “ There are two blessings which many people lose : Health and leisure time .”

Q28:What is the Arabic word “ ghabn” used here as? 

  Ans : It is used here as “lose “. 

Q29:what does  the word “ghabn “actually mean ?

Ans : It means buying something at a far higher price than its actual price  or selling it at  far lower price than its actual price .

Q 30 : What does the word clearly show ?  

Ans : It clearly shows a great loss .

Q 31 : What does the hadith like ?

Ans : It likens a morally responsible person to a trader and likens health and leisure time to capital. 

Q 32 : What does the capital mean ? 

Ans : It means money used for starting a new business. 

Q 33 : What will some get if he puts his money to good use ?  

Ans : He will get excellent returns on it 

Q 34 Otherwise what will happen to him ?

Ans : He will lose it and experience devastation .

Q 35 : What does this hadith also urge us? 

Ans : It urges us to benefit from our health and leisure time .

Q 36 : Why do we benefit from our health and leisure time ? 

Ans : To get closer to Almighty Allah . 

Q 37 : What should we do ?

Ans : We should do righteous deeds while we enjoy these blessings before we lose them .

Q 38 : What’s leisure time ?

Ans : It is the time when you are not working or doing other duties . 

Q 39 : How much time do you get each weekday ?

Ans : Each Weekday I get between four or five hours of free time . 

Q 40 : How much time do you get at the weekend?

Ans  : I get another twenty – four hours or so . 

Q 41 : How do you spend your time ? 

Ans : I spent it at work and studying . 

Q 42 : Do you have  enough time to do everything? 

Ans : Actually , No, I don’t.

Q 43 Do you study the schedule you have made ?

Ans :  Yes, I do , I always study it .

Q 44 : Do you waste a lot of time ? 

Ans ; No, I don’t .

Q 45 : Do you put off doing things ?

Ans : No, never .

Q 46 :What does the way you use your time show?  

Ans : It shows my worth .

Q 47 : What will you be if you value your time ? 

Ans : I will be prompt ,I will be punctual .

Q 48 :what will promptness and punctuality do ? 

Ans : They affect the success of any activity .

Tip :When you become prompt and punctual you can make substantial  success of the activities you do. 

Q   49 : What will happen if you value your time ? 

Ans : I will divide my hours and minutes among my different daily activities . 

Tip : Making a value of time could contribute to developing yourself and you may do different actions in a few hours  .

Q 50 : Do you offer your daily obligatory prayers on time ? 

Ans : Yes. I do, I always offer them .

Tip : I always offer them on time because they have particular time for doing them which is dearer to Allah .


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x