UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Adab no image

Published on August 29th, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam, etiquette: part 4 “best online quran classes free”

 

 

best online quran classes free at eaalim.com

 


 

 

Etiquette with one’s Parents:

 

Q 1 : Do you always obey your parents’ orders even  in their absence?  

 

ans :  Yes, I do. 

——————————–

 

 

 

Q 2  : How  do you treat your brothers and sisters? 

 

ans  : I treat my brothers and sisters kindly. 

——————————–

 

 

 

Q 3 : Do you always kiss your mother and father when greeting them in the morning? 

 

ans   : Yes, I do.

——————————–

 

 

 

Q 4 : Do you usually interrupt  their speech or raise your voice in their presence? 

 

ans : No I don’t,  

——————————–

 

 

 

Q 5 : How often do you ask your parents their permission before leaving the house ?  

 

ans :  I always ask them for their permission . 

——————————–

 

 

 

Q 6 : How do you make enormous efforts towards your parents sometimes? 

 

ans  : In the best  possible way. 

——————————–

 

 

 

Q 7: Why should you do so ?  

 

 ans : Out of respect for them, 

——————————–

 

 

 

Q 8 :  How do you feel when you make them glad? 

 

ans  :  I feel so happy too. 

——————————–

 

 

 

Q 9 :  Is pleasing and treating your parents kindly part and parcel  of worshipping Allah?

 

ans :  Yes, It is .

——————————–

 

 

 

Q 10: Can you explain in your own words how parents can be honoured and respected?   

 

ans  :Yes,  I can, treating them leniently,  politely , respectfully and seeking  their satisfaction and pleasure always  make them happiest parents in the world.

——————————–

 

 

 

Q 11 : How often do you abide by the etiquette of reciting the Holy Quran ? 

 

ans : I always abide  by it … 

——————————–

 

 

The Holy Quran Etiquette:

 

Q 12 : What will happen to us when we recite the Holy Quran ?

 

ans : We ‘ll be at ease and feel comfortable and relaxed.

——————————–

 

 

 

Q 13 :  Will emotions of stress  and sadness disappear when we recite the Holy Quran? 

 

ans   : Yes, they will……

——————————–

 

 

 

Q 14: Should you use the miswak[ siwaak] to remove the smell of your mouth before reciting the Holy Quran?

 

ans : Yes, I do. 

——————————–

 

 

 

Q 15 :  Why must we be completely clean when reciting the Holy Quran? 

 

ans  : Because, The Quran is the word of Allah……

——————————–

 

 


best online quran classes free at eaalim.com


Q 16 : Should we  recite the Quran in a clean, quiet place void of any inconveniences?

 

ans  :  Yes, We should.

——————————–

 

 

 

Q 17 What do you begin your recitation with ?

 

ans : I begin it with Istiatha .

——————————–

 

 

 

Q 18 : What do you follow it with ?

 

ans : I follow it with Bismillah.

——————————–

 

 

 

Q 19 : What do you  ask Allah  Glory be to Him when you recite verses?

Ans.  I ask Allah Glory be to Him his mercy……

——————————–

 

 

 

Q 20 : Do you listen carefully to the recitation of the Quran? 

 

ans : I do. 

——————————–

 

 

 

Q 21 : Do you reflect on  the meanings of the verses?

 

ans : Yes, I do.

——————————–

 

 

 

Q 22 : Do you recite the Quran properly and correctly ? 

 

ans : Yes, I do…

——————————–

 

 

 

Q 23 : Which direction do you face when reciting the Holy Quran? 

 

ans : I face the Qibla…

——————————–

 

 

 

Q : 24  : What should you  avoid while reciting the Holy Quran ?

 

ans : I should avoid laughing and yawning…… 

——————————–

 

 

 

Q 25 : When do you suspend your recitation?

 

ans : To return someone’s greeting or if urgently necessary 

——————————–

 

 

 

Q 26 : Where do you keep the Holy Moshaf?

 

ans : I keep it in a decent place……

——————————–

 

 

 

Q 27  : Why should you avoid putting things on it? 

 

ans : Because it’s a noble book.

——————————–

 

 

 

Q 28 : When do we say Istia’ dhdh?

 

ans  : When we begin the recitation …

——————————–

 

 

 

Q 29 : When do we say Bismillah?

 

ans : After Istiatdh.

——————————–

 

 

 

Q 30 : Why should a Muslim use the miswaak[siwaak]and perform the ablution before the reciting the Holy Quran? 

 

ans  : I use it to cleanse the smell of my mouth before reciting the Holy Quran.

——————————–

 

 


best online quran classes free at eaalim.com


Q 31 : What will the Holy Quran be for us on the day of judgement ?

 

ans : It’ll be an intercessor on the Day of judgement

——————————–

 

 

 

Q 32 : Who’s Al -Imam and what does he do? 

 

ans : He’s the person who leads prayers in the mosque.

——————————–

 

 

 

Q 33 : What are the examples we should follow in reading the Book of Allah?

 

ans  :Reading the Book of the Holy Quran properly and rhythmically.

——————————–

 

 

 

Q 34 : Is Istihadhah desirable before reciting all the surahs?

 

ans : Yes, it is .

——————————–

 

 

 

Q 35 : Which surah that mustn’t begin with the Basmalah[in the name of Allah most Gracious Most Merciful]?

 

ans : Surah Al Tawbah (The Repentance)….

——————————–

 

 

 

Q 36 : Is it possible to hasten the recitation  of the Holy Quran to anything else? 

 

ans : No, it isn’t.

——————————–

 

 

 

Q 37 : Can we recite surah Al Kafirun [ the disbelievers without the Basmalah? 

 

ans  : No, we can’t.

——————————–

 

 

 

Q 38 : Do you suspend reciting the Holy Quran and laugh at some jokes?

 

ans : No, I don’t.

——————————–

 

 

 

Q 39 : Why do you do your best when you recite the Holy Quran?

 

ans :  To maintain reverence and listen carefully.

——————————–

 

 

 

Q 40: When do we ask Allah for his favour?

 

ans : When verses on mercy are mentioned.

——————————–

 

 

 

Q 41  : Do you usually do the prostration of recitation ?

 

ans  : Yes , I do.

——————————–

 

 

 

Q 42 : As Muslims, why should we continue to worship Allah, glory be to Him?

 

ans  :  To get closer to Allah and continue to pray…

——————————–

 

 

 

Q 43 : What will happen to the arrogant wrongdoer , if he doesn’t repent and abstain  from doing bad deeds? 

 

Ans  : Allah Glory  be to Him will punish him on the day of judgement.

——————————–

 

 

 

Q 44 : What do you understand when you read books for instance about the universe and nature and on top of all the stories of the  Holy Quran ?

 

ans :.I understand the greatness of Allah Glory be to Him and His Might and power….

——————————–

 

 

 

Q 45 : What do you do  when you find that your friend doesn’t perform his prayer regularly?

 

ans : I urge him to perform his prayers and never to leave it whatever happens.

——————————–

 

 


 best online quran classes free at eaalim.com


Q 46 : What do you do when you find it difficult for you to recite the Holy Quran ?

 

ans : I go to look for the nearest teaching centre of the Holy Quran to learn recitation 

——————————–

 

 

 

Q 47 : How would you behave if you won a financial prize  in a ‘Recitation challenge contest’?

 

ans : I give some of the prize to my parents, my brothers and sisters…

——————————–

 

 

 

Q 48 : What do you benefit from reflecting on  the creatures of Allah’s glory be to Him ? 

 

ans : I realize the might  and the greatness of Allah Glory be to Him………… 

——————————–

 

 

 

 

Q 49 : The prophet [PBUH]what was his mission in His life? 

 

ans  :To guide people to worship Allah alone

——————————–

 

 

 

Q 50 :Who’s a believer?

 

ans:  A person obedient to Allah in all matters.

——————————–

 

 


 

  POST     COMMENTARY

                    Islam accompanies  a Muslim everywhere and all the time. The Holy Quran is the most important thing in the life of a Muslim. So a Muslim’s relation to the Holy Quran is a permanent one. Muslims respect the book of Allah and treat it with the utmost care. A Muslim touches the Holy Quran only when they are pure. The book itself is put in a pure place. Nothing is to be put on that noble book. A Muslim should be pure and abluded on reciting and reading the Holy Quran. A Muslim should use the sewak before reading and reciting the Holy Quran. A Muslim should face the Qibla when reading the Holy Quran as it is a way of worship. While reading and reciting, a Muslim should reflect upon every word and verse they are reading. A clever reader and reciter of the Holy Quran is with the same rank of the scribe good and honourable angels. So, a Muslim should learn how to master reading and reciting it. That’s why a Muslim should learn the rules of a correct and good recitation of the Holy Quran.


 

See part 5 here =>https://www.eaalim.com/download/etiquette-part-5/

best online quran classes free at eaalim.com


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x