UK: 020 8123 3611
WhatsApp:+201148362722

Eaalim Institute logo

Views. Comment. Opinion.
sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Adab no image

Published on August 29th, 2021 | by Admin | Views:

Eaalim

Enriching answer of Islam, etiquette: part 11

 

 

Q 1 : What did the prophet  also say about good morals?

Ans : He said .” The dearest to me and the nearest among you to me on the Day of judgement  will be those who have good moral character .”

Q2 : What did the prophet[PBUH] add as well ? 

ans : He added the saying “ fear Allah wherever you are and follow a bad deed with a good one and it will wipe out and behave well towards people .

Q3 : What the prophet [PBUH]also used to say ? 

 Ans : He used to say .” O Allah ! you have made good my creation , so make good my character .”

Q4 :What does perfecting our character require? 

Ans : It requires a great effort and a strong determination .

Q5:What  does perfecting our character require? 

Ans : It requires rigorous self- discipline , struggle , exercise  and a good education . 

Q 6 : What do we have in the prophet[PBUH] ?

Ans :We have in the prophet[PBUH] a role model . 

Q 7 : What’s the only way to live by the Quran?

Ans : It is to live as the prophet [PBUH] lived .

Q 8 : How was the prophet’s life ? 

Ans : His life was the Quran in practice .    

Q 9 :  What’s the best way to understand the Quran and follow its message ?

Ans :  It is to learn what the prophet [PBUH] said and did . 

Q10 :What  footsteps must we follow in? 

Ans : We must follow in the footsteps of the prophet  .

Q11 :How does  the Quran want you to be ? 

 Ans : You only need to study the life of the prophet [PBUH] and copy his example in your life . 

Q 12  :What wouldn’t be enough ?

Ans : It wouldn’t be enough by only knowing . 

Q 13 : So, what do we need ? 

Ans : We need inner strength and drive to follow the teachings of the Quran

Q 14 : Where will the strength come out of ? 

Ans : It will come out of the love that a believer must have for Allah and His Messenger [PBUH].

Q 15 : What was one important aspect of the prophet’s character ? 

Ans : It was perfect .

 Q 16 : What did the prophet [PBUH] seek ? 

Ans : He sought perfection in everything He said and  did . 

 Q 17 : How was the prophet [PBUH] ?

Ans : He was the best father , the best husband , the best leader , the best teacher and the best friend . 

 Q 18 : How was the prophet’s character ? 

Ans : He was the  most honest, patient , trustworthy, gracious , compassionate and merciful person who had ever lived . 

Q 19 : What’s the lesson for us ?

Ans : It is to seek perfection in whatever we do , whatever small it may be as best as  we can .

Q 20 : How was the prophet [PBUH] as well?

 Ans : He was the most just , the most decent and the most truthful .

Q 21 : What would the prophet [PBUH] visit ? 

 Ans : He would visit the poor and the needy and entertain them . 

Q 22 : How did the prophet walk ?    

Ans : When he walked , he would walk as though he was going down a hill or a slope .

Q 23 How also did he walk ? 

Ans : He walked in a dignified manner and walked easily and swiftly .

Q24 : What did he do , when he turned to address         

somebody?

Ans : He would turn his whole body completely .

Q 25 : How  was the prophet [PBUH] also?

Ans : He was the most modest and the first one to cast his eyes down . 

Q 26 : How would the prophet[PBUH] look?

 Ans : He would look downwards more than upwards.

Q 27 : What did the prophet [PBUH] do when speaking to his companions ?

Ans : He spoke first to his companions.

Q 28 : What did the prophet [PBUH] do when meeting ?

Ans : He was the first one to greet anyone he met . 

Q 29 : When did the prophet [PBUH] speak ? 

 Ans : He only spoke when it was necessary . 

 Q 30 : How long did he keep silent ? 

 Ans : He spent long periods in silence . 

 Q 31 : How did the prophet [PBUH]  begin and end what he said ? 

  Ans : He began and ended correctly . 

Q 32 : How were his words ?

Ans : His words were comprehensive . 

Q 33 : How was the prophet’s character too?

Ans : He was neither harsh nor stern .

Q 34 : How did the prophet [PBUH] value a gift ?

Ans : He valued a gift even if it was small .

Q 35 : How did the prophet [PBUH] do with food ?

Ans : He never criticised food. If he liked it , he would eat  it, but if he didn’t like it , he would leave it  

Q 36 : What did the prophet [PBUH] do when he pointed at something ?

Ans : He would do so with his whole hand .   

Q 37 : What did the prophet  do when he was angry ?

Ans : He would turn away and avert his gaze .

Q 38 :  How was the prophet’s [PBUH] laughter ?

Ans : It was no more than a smile .

Q 39  : What did the prophet [PBUH] do when he retired to his house ?      

Ans : He divided his time into three parts . 

 Q 40 : How did he divide his time ? 

Ans : One for Allah , one for his family and one for himself .

Q 41 :How did the prophet [PBUH] divide his part?

Ans : He divided his part between his people and himself .

Q 42 : What did the people need ?

Ans : Some people needed one thing ,some needed two , and some had many needs .

Q 43 : What did the prophet [PBUH] do with them?

Ans : He concerned himself with them .

Q 44 : How did the prophet [PBUH] keep them ?

Ans : He kept them busy doing things that were good for them and the community . 

Q 45 :What did the prophet [PBUH] do for people?

Ans : He brought people together and did not split them up.

Q 46 : What did the prophet [PBUH] do after bringing people together? 

Ans : He raised what was good and encouraged it .

Q 47 : What did he do for what was bad

Ans : He disliked it and disencouraged it.

Q 48 : How was Allah’s Messenger [PBUH] ?

Ans: He was always cheerful , easy – going , good-tempered and lenient .

Q 49 : How was the prophet [PBUH] character ? 

Ans: He was never rude or rough , he didn’t shout nor utter bad words .

Q 50 : Did the prophet [PBUH] try to find fault with people or flatter them? 

Ans : No, He never did so .

  POST     COMMENTARY

            The prophet’s daily life had been very accurately recorded. The various companions as well as the prophet’s wives of different ages were keen observants with strong memories. Their wit was sharp enough to record everything he did and every word he said. This gave us the prophet’s three- dimentioned biography and detailed sunnah. The prophet himself once said, ‘I have been sent as a teacher.” So every domestic and public action he did almost reached us. No other prophet or important historical character has so intensely  been studied as prophet Mohammad. This is simply because Mohammad was an example to be followed in all his actions and speech. Islam is beifly all what Mohammad did and said. A Muslim is required to live as close as possible to the way the prophet lived. The most important virtue of prophet Mohammad  was that he was a human of flesh and blood. This meant that he did what other people did. He slept and woke up. He felt hungry and ate. He answered the call of nature, the same as people do. He felt happy, sad and angry.  He spoke and kept silent. He walked in the marketplace. He talked to people and listened to them. He smiled and elegantly joked with his wives and companions. He worked hard and felt tired. He travelled abroad and stayed home. He begot children, boys and girls. He felt happy when they were born. He grieved when some of them died. He had many wives with whom he was just and an ideal husband. He was a perfect father who loved his daughters as should be. He was a devoted and loyal friend who observed the rights of his friends and companions. In short he did what all humans naturally do.


sharesShare on FacebookShare on TwitterShare on WhatsApp
Share on FacebookShare on TwitterEmailShare


1 auther

Admin


If Allah makes you stand up you will never fall, and if he lets you fall and leaves you to yourself, you will always fall.



This post has been viewed times
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x